El pavelló d'Espanya al Congrés Mundial de Mòbils (MWC), que se celebrarà a Barcelona del 22 al 25 de febrer, acollirà seixanta empreses nacionals de Tecnologies de la Informació i la Comunicació (TIC), va informar ahir la plataforma Red.es, vinculada al Ministeri d'Indústria. El pavelló ocuparà una superfície de 650 metres quadrats i estarà dividit en una àrea de networking i una altra d'expositors, que reuneix 40 empreses. Una vintena d'empreses més sense estand propi utilitzaran l'espai per presentar productes i entrar en contacte amb potencials clients i inversors. El pavelló acollirà empreses pertanyents als subsectors de les aplicacions i el software, les telecomunicacions i la consultoria i dels àmbits de les ciutats intel·ligents, de la ciberseguretat, de les fintech, del màrquetin, el cloud o l'e-Salut.

Barcelona va ser renovada com a capital mundial mòbil fins a l'any 2023 per la Groupe Speciale Mobile Association (GSMA). El saló MWC programa conferències i taules rodones, a càrrec de presidents de grans operadors de telecomunicacions i empreses punteres tecnològiques desenvolupadors de software, inversors i productors de continguts. Els convidats estrella d'aquesta edició són el president de Facebook, Mark Zuckerberg, que ja ha participat en les dues edicions anteriors; el pilot de Fórmula-1 Lewis Hamilton i el conseller delegat de Ford, Mark Fields.

Un sector que creix a l'11%

El sector mundial del mòbil va créixer un 11% el 2007, lleugerament per sota del 2006 -amb un creixement de l'11,6% i uns ingressos de 610.000 milions de dòlars-, segons un informe presentat ahir al per l'Enter Centre de l'Institut d'Empresa per a l'Anàlisi de la Societat de la Informació i les Telecomunicacions, que apunta que els factors que han marcat el desenvolupament del sector són l'augment d'usuaris als països en vies de desenvolupament i mercats emergents -amb creixements superiors al 14%- i la creixent importància dels serveis de dades, que suposen el 18% dels ingressos de la UE.

D'altra banda, treballadors del gestor d'infraestructures Adif i de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya, van anunciar convocatòries de vaga que coincidiran, si no hi ha un acord abans, amb la celebració del MWC i que se sumen a la de TMB (bus i metro). En el cas l'operador metropolità, CCOO?anunciava un preacord amb l'empresa, que hauran de ratificar els treballadors.