El creixement econòmic de l'eurozona -als països que operen amb l'euro- va situar-se, al tancament de 2015, en l'1,5% i va fregar els nivells de l'any 2011. Es tracta de la millor evolució dels darrers quatre anys que, no obstant això, podria trencar-se al llarg del present exercici si es confirmen les prediccions de frenada global de l'economia, que podria ser provocada, presumiblement, per la desacceleració de les economies emergents i una no descartable nova crisi financera.

En el conjunt de la UE el resultat va ser encara millor, i el creixement econòmic es va enfilar fins l'1,8%, la mateixa dada que el 2011, segons les dades facilitades per Eurostat. Segons l'estadística oficial, l'economia de l'eurozona va créixer un 0,3% l'últim trimestre de l'any passat, una dada que se situa «lleugerament per sota de les expectatives» de Brussel·les, va assenyalar, ahir, un portaveu de la Comissió Europea.

Espanya, per la seva banda, va créixer molt per sobre l'últim trimestre de l'any passat, concretament un 0,8%; pel que fa al balanç interanual, l'Eurostat situa el creixement espanyol en el 3,5%. En aquest context, el ministre d'Economia i Competitivitat, Luis de Guindos, va assenyalar que l'economia espanyola «avança a velocitat de creuer».

La millor dada de creixement interanual, però, se la va endur Eslovàquia, amb un 4%, seguida de Rumania (3,8%) i de Polònia (3,6%). No obstant això, els països que més van créixer entre les grans economies van ser la mateixa Espanya i Irlanda. Alemanya va tancar l'any amb una millora de l'1,7%.