La Fiscalia Anticorrupció investiga l'expresident de Catalunya Caixa Narcís Serra i altres membres de l'antiga cúpula de l'entitat després de detectar presumptes irregularitats en una quinzena d'operacions que entre el 2005 i el 2008 van causar un perjudici econòmic de 900 milions. Segons fonts properes al cas, Serra, que està a un pas de ser jutjat pels sobresous als directius de Catalunya Caixa quan l'entitat estava ja en situació crítica, va declarar a principi d'aquest any assistit per un advocat davant la Guàrdia Civil. La declaració de Serra davant dels agents es va produir després de l'anàlisi de la quinzena d'operacions realitzades per Catalunya Caixa entre els anys 2005 i 2008 que el FROB va portar a la Fiscalia per sospites d'irregularitats.

El fiscal Anticorrupció Fernando Maldonado té ja a les seves mans els informes policials, que constaten les irregularitats denunciades pel FROB en operacions per a l'adquisició d'immobles, de participacions en societats de refinançament per a l'adquisició de societats. Entre les actuacions sota sospita, que la Guàrdia Civil ha estat analitzant al llarg d'un any, també hi ha renegociacions de préstecs amb reduccions de garanties, cancel·lacions de deutes (sigui per compravenda d'actius i/o dació en pagament) i vendes d'immobles adjudicats o operacions d'inversió.

Possible querella

Narcís Serra, ja que fa més d'un any un jutge de Barcelona va deixar a un pas de judici l'expresident de Catalunya Caixa, a més del seu exdirector general Adolf Todó, pels sobresous que l'entitat va aprovar per als seus directius quan l'entitat registrava suposadament pèrdues econòmiques i havia rebut fons del FROB.

Al desembre del 2014, el jutge va emplaçar la Fiscalia i la resta de parts a presentar els seus escrits amb vista a enviar a judici Narcís Serra, així com una quarantena de membres que el 2010 formaven part del consell d'administració de l'entitat. No obstant això, el cas està embolicat a l'Audiència de Barcelona, pendent que es resolguin els recursos presentats pels diversos investigats contra la seva imputació.