Les dues reunions que ahir a la tarda van mantenir la mediació de la Generalitat per separat amb l'empresa Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) i amb els treballadors del Metro per desbloquejar la vaga de la setmana que ve van acabar a les set de la tarda amb una nova proposta sobre la taula.

Aquesta proposta, presentada formalment per l'empresa i de la qual no es coneixen els detalls, estava sent estudiada pels treballadors al tancament d'aquesta edició. En unes dependències del departament, els tretze representants dels empleats del metro estaven analitzant la documentació que els han presentat, mentre que els mediadors i alguns representants de l'empresa han sortit al carrer.

L'última proposta de TMB abans de la reunió era passar a temps complet 250 contractes fins al 2019 i un increment salarial de l'1% però els sindicats volien que el contingent fos de 600 persones.

Estava previst que ahir se celebrés una tercera reunió conjunta entre la mediació de la Generalitat, TMB i els treballadors.

El president del grup del PP a l'Ajuntament de Barcelona, Alberto Fernández, va reclamar que s'apliquin "mesures alternatives" per "minimitzar" l'impacte de la vaga del transport públic prevista per la setmana que ve, coincidint amb el Congrés Mundial de Mòbils.

Segons la seva opinió, és necessari "reforçar el transport públic amb altres serveis com els de Ferrocarrils, Rodalies i taxi, garantir serveis mínims suficients per a metro i autobús, així com que hi hagi més Guàrdia Urbana per regular el trànsit davant de possibles col·lapses".

Fernández va lamentar, d'altra banda, que la Línia 9 de metro pateixi la vaga més ràpida de la història, amb només una setmana en servei, i demana que Colau "ha d'esgotar totes les vies de diàleg, sense qüestionar la solvència de l'empresa o posar-la en risc en funció dels acords que es puguin prendre".

El regidor popular creu que els "usuaris i Barcelona no poden ser ni els ostatges ni les víctimes d'un conflicte laboral".