L'exministre grec de Finances, Gianis Varufakis, va considerar ahir que després de la rendició de Grècia el camp de batalla contra les polítiques d'austeritat ataca ara Espanya i, per això, es va mostrar confiat que el pròxim Govern espanyol sigui progressista "i digui la veritat".

Després de reunir-se amb el líder d'IU, Alberto Garzón, en el marc de la conferència europea contra l'austeritat, Varufakis va precisar que el nou Govern haurà de saber què fer amb el sistema bancari, "no només posar-hi pedaços", i haurà d'implementar les inversions i la productivitat. "Espanya sempre va ser un dels camps de batalla de la democràcia més importants a Europa, des de 1936", va assenyalar Varufakis, que va insistir en la idea que la troica sempre va tenir per objectiu "que els espanyols estiguessin atemorits" perquè no votessin un Govern capaç d'oposar-se a l'establishment de Brussel·les.

Varufakis va insistir que la gent que no va votar al PP les passades eleccions és perquè "no va comprar la història d'èxit de l'economia espanyola", i va posar èmfasi que no va existir tal història d'èxit, ni a Espanya ni a Grècia. En aquest sentit, l'exministre grec va insistir que Espanya, Portugal i Grècia estan empesos per la troica a una "recessió permanent", i va assenyalar que és només qüestió de temps que hi hagi "un col·lapse a Europa".