Els pronòstics s'han acabat confirmant i l'actual secretari de Política Sindical de la Unió General de Treballadors (UGT) a Catalunya, Camil Ros, va anunciar, ahir, en una entrevista al programa radiofònica El Balcó de SER Catalunya que té la intenció de substituir el fins ara secretari general del sindicat, Josep Maria Álvarez. El mes de juny passat, Álvarez va confirmar que deixaria el càrrec a l'abril després de 20 anys al capdavant de l'organització. Així mateix, fa cosa d'un mes, el màxim dirigentde la UGT?a Catalunya va fer oficial la seva candidatura per liderar el sindicat a nivell espanyol. Des d'alehsores, Ros és qui més havia sonat com a futur número u, juntament amb Matías Carnero -fins ara secretari general adjunt- i Laura Pelay -actual secretària d'Estat del Benestar i Treball del sindicat.

Amb la retirada de Carnero de la cursa pel lideratge a mitjans de gener, Ros ha decidit fer el pas: «Si hi ha consens perquè això sigui així -va declarar-, jo estic disposat a encapçalar (l'organització)», va dir.

En aquesta línia, va afegir que treballarà per aconseguir una candidatura d'unitat: «Començarem a parlar i començarem a sumar amb la resta de noms», va exposar, perquè «som una organització exemplar en la gestió de la pluralitat». En el cas que arribi al càrrec, Camil Ros s'ha marcat com a principals objectius aconseguir que es derogui la reforma laboral i fer possible un salari mínim per a tothom.

Camil Ros va néixer el 1972 a Vallromanes. Va ser cofundador del moviment Avalot-Joves de la UGT de Catalunya i, el 1998, amb 26 anys, va ser elegit secretari general del sindicat a les comarques gironines. Va ocupar el càrrec una dècada, fins que va incorporar-se a la direcció nacional del sindicat, primer al capdavant de la secretaria de coordinació sectorial, i després com a secretari de Política Sindical. Vinculat a ERC, Camil Ros va arribar a ser líder de les joventuts del partit (JERC) entre els anys 1996 al 1998.