El president de Foment del Treball Nacional, Joaquim Gay de Montellà, va demanar ahir una llei de vaga davant la vaga realitzada pels treballadors del Metro de Barcelona durant el Congrés Mundial de Mòbils (MWC), una situació «lamentable» que pot generar una «pèrdua notable», va dir.

«És un congrés d'àmbit mundial i no ho podem espatllar», va asseverar Gay de Montellà en una jornada organitzada pel fòrum Nova Economia, on ha dit que no tenir una llei de vaga és una llacuna en l'ordenament jurídic, ja que des «dels paràmetres occidentals» no s'entén que una vaga pugui ser incontrolada.

En relació amb la iniciativa de portar el MWC de la ciutat comtal a Madrid de la presidenta de la Comunitat de Madrid, Cristina Cifuentes, el president de la patronal catalana ha defensat que aquest continuï a Barcelona, ja que considera que és un esdeveniment consolidat, i que uneix Catalunya i Espanya.

Respecte a la gestió de l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, tant en el seu càrrec com en el Congrés Mundial de Mòbils, ha assenyalat que té «un compromís d'on ve», i va criticar que, segons el seu parer, «manifesta i executa diferent».

D'una altra banda, preguntat per la seva posició sobre la independència de Catalunya, Gay de Montellà va respondre que ell veu una unitat i que es comparteix Espanya, encara que va advertir que, com empresaris, no han de dir res sobre aquest assumpte.

Sobre el procés

Per altra banda, Gay de Montellà també va assegurar que veuria «fantàstic» la possibilitat que la Generalitat demani als empresaris que dipositin els seus impostos a l'Agència Tributària catalana si la mesura estigués «dins d'un consens i un pacte» amb l'Estat, però va advertir que sense aquest acord previ «no és possible» dur-ho a terme. «Estem en una Constitució i en un ordenament jurídic i no hi ha d'haver dubtes», va dir tanmateix.