Els Premis Digitals E-TECH han celebrat aquesta nit la seva desena edició en un acte que ha congregat unes 150 persones a l'Auditori Palau de Congressos de Girona. Impulsats per l'Associació d'Empreses de Noves Tecnologies de Girona (AENTEG) i Diari de Girona. S'han premiat una desena d'empreses, institucions, entitats i particulars que amb els seus treballs, iniciatives, activats i projectes contribueixen a la difusió i desenvolupament del món digital i tecnològic a les comarques gironines. En total, es van presentar 72 projectes que optaven a 9 categories diferents, quatre de les quals van escollir els seus guanyadors mitjançant una votació popular a través de les xarxes.

La gala, presentada pels periodistes Oriol Puig i Judit Arroyo, ha estat inaugurada pel president de l'AENTEG, Joan Ribas de Pouplana, qui en el seu discurs d'obertura ha remarcat que el sector de les noves tecnologies «no ha deixat de créixer des del 2009» i que, per aquest motiu, s'han convertit en «un sector molt potent». Ribas també ha llançat un missatge a l'administració «per recuperar el diàleg administratiu amb les empreses i no perdre'l».

De la seva banda, Daniel Marco, Director del Pla iDigital i de l'estratègia SmartCat de la Generalitat de Catalunya, ha explicat que les TIC són un sector estratègic per al nostre país perquè «generen ocupació, a més de transformar el nostre entorn». Marco també ha remarcat que les TIC i les comarques gironines «han estat referents en aquest entorn» i que «el Govern de Catalunya està al costat del territori».

El director de Diari de Girona, Jordi Xargayó, s'ha dirigit als nous emprenedors i els ha recordat que «no només cal fer, sinó que també cal saber comunicar, ja que qui no comunica, no existeix». També ha tingut un moment de record per a Edmon Roch de qui ha dit que «és una persona molt vinculada al Diari de Girona, ja que amb 15 anys va començar a treballar-hi escrivint-hi sobre cinema de la mà de Jordi Bosch».

Un dels moments més esperats de la Gala ha estat l'entrega del premi Honorífic -de la mà del president de l'AENTEG- al productor i guionista Edmon Roch, en reconeixement a la seva destacada trajectòria com a empresari del sector audiovisual.

Ribas ha destacat de Roch que dels èxits d'Edmon Roch «només en poden sortir adjectius superlatius» i ha recordat el premi Goya per «Atrapa la bandera» i la compra de la cinta per part de Paramount per a la seva distribució a escala mundial.

Per la seva part, Edmon Roch ha explicat que «és un luxe i un plaer estar a casa i tenir un acte tan bonic com el dels Premis E-TECH». El productor gironí ha donat les gràcies a l'AENTEG per premiar al sector de les TIC i de la comunicació i ha recalcat que l'associació «és la veritable guanyadora de la nit».

Respecte a la resta de premiats, s'han viscut moments divertits, com en el moment que s'ha entregat el premia a la millor gestió en llengua i comunicació en les TIC -obtingut per Montepio Girona - DSET-, ja que el premiat ha iniciat el seu discurs amb un «buenas noches» que posteriorment ha rectificat amb un «és broma».

La clausura de la gala ha anat a càrrec de l'alcalde de Girona, Albert Ballesta, qui en el seu discurs ha recordat que agraït als premiats i finalistes els projectes presentats perquè amb ells «ajuden a fer més fàcil la vida de les persones». Ballesta ha lloat que les comarques gironines «siguin aquesta expressió de talent i que aquest talent serveixi per a crear llocs de treball i per millorar el servei a les persones».

Els Premis Digitals E-TECH 2015 han estat possible gràcies al patrocini de Catalunya Caixa, EntresD, Alcar Associats i Oficina i Arxiu, i al suport de la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Girona i l'Ajuntament de Girona.