Els Premis Digitals E-Tech van celebrar ahir la la seva desena edició en un acte que va congregar unes 150 persones a l'Auditori Palau de Congressos de Girona. Impulsats per l'Associació d'Empreses de Noves Tecnologies de Girona (AENTEG) i Diari de Girona, es van premiar una desena d'empreses, institucions, entitats i particulars que amb els seus treballs, iniciatives, activats i projectes contribueixen a la difusió i desenvolupament del món digital i tecnològic a les comarques gironines. En total, es van presentar 71 projectes que optaven a nou categories diferents, quatre de les quals van escollir els seus guanyadors mitjançant una votació popular a través de les xarxes.

La gala, presentada pels periodistes Oriol Puig i Judit Arroyo, va ser inaugurada pel president de l'AENTEG, Joan Ribas de Pouplana, qui en el seu discurs d'obertura va remarcar que el sector de les noves tecnologies «no ha deixat de créixer des del 2009» i que, per aquest motiu, s'han convertit en «un sector molt potent».

De la seva banda, Daniel Marco, Director del Pla iDigital i de l'estratègia SmartCat de la Generalitat de Catalunya, va explicar que les TIC són un sector estratègic per al nostre país perquè «generen ocupació, a més de transformar el nostre entorn». El director de Diari de Girona, Jordi Xargayó, es va dirigir als nous emprenedors i els va recordar que «no només cal fer, sinó que també cal saber comunicar, ja que qui no comunica, no existeix». També va tenir un moment de record per a Edmon Roch de qui ha dit que «és una persona molt vinculada al Diari de Girona, ja que amb 15 anys va començar a treballar-hi escrivint-hi sobre cinema de la mà de Jordi Bosch».

Un dels moments més esperats de la Gala va ser l'entrega del premi Honorífic -de la mà del president de l'Aenteg- al productor i guionista Edmon Roch, en reconeixement a la seva destacada trajectòria com a empresari del sector audiovisual. Ribas va destacar de Roch que dels seus èxits «només en poden sortir adjectius superlatius».

Per la seva part, el mateix Edmon Roch va explicar que «és un luxe i un plaer estar a casa i tenir un acte tan bonic com el dels Premis E-TECH». El productor gironí va donar les gràcies a l'AENTEG per premiar al sector de les TIC i de la comunicació i ha recalcat que l'associació «és la veritable guanyadora de la nit». La clausura de la gala va anar a càrrec de l'alcalde de Girona, Albert Ballesta, qui en el seu discurs va agraïr als premiats i finalistes els projectes presentats perquè amb ells «ajuden a fer més fàcil la vida de les persones». Els Premis Digitals E-TECH 2015 van ser possible gràcies al patrocini de Catalunya Caixa, EntresD, Alcar Associats i Oficina i Arxiu, i al suport de la Generalitat, la Diputació i l'Ajuntament de Girona.