Eurekakids creix un 12% durant el 2015

Durant aquest any, la firma preveu obrir fins a 43 noves botigues i obrir-se a nous països com l'Índia i els Emirats Àrabs

02.03.2016 | 13:35
Eurekakids creix un 12% durant el 2015

La cadena de joguines educatives Eurekakids, amb seu a Riudellots de la Selva, ha crescut un 12% durant el 2015 i la seva xarxa de botigues ha tancat l'any assolint vendes per valor de 41 milions d'euros (MEUR). Actualment, la firma compta amb 177 botigues sota el seu paraigües i aquest 2016 preveu ampliar-les amb 43 de noves. L'aposta d'Eurekakids passa per consolidar la seva presència als països europeus on ja hi és present (com Itàlia, França o Bèlgica), estendre la xarxa de botigues a l'Amèrica Llatina i desembarcar a nous països com l'índia i els Emirats Àrabs. L'empresa gironina compta amb més de 7.000 joguines al seu catàleg i una botiga on-line disponible en set idiomes.

Eurekakids continua creixent i expandint-se portes enfora. La cadena de joguines educatives, amb seu central a Riudellots de la Selva, ha tancat el 2015 facturant un 12% més que l'exercici anterior. En total, la seva xarxa de botigues –actualment, ja en compta amb 177- han fet vendes per valor de 41 MEUR. Això, de retruc, s'ha traduït en un increment del 71% del benefici brut d'explotació (l'Ebitda).

Centrada en internacionalitzar-se, Eurekakids ha obert fins a 37 noves botigues al llarg de l'any passat. D'aquestes, disset han estat a Catalunya i a diferents punts de l'estat espanyol. Pel què fa a l'exterior, per primera, la cadena de joguines ha entrat en països com Croàcia, Oman o San Marino. La majoria de les inauguracions, però, s'han fet en aquells mercats on Eurekakids vol consolidar-hi presència. En especial, Europa (Itàlia, França i Bèlgica) i l'Amèrica Llatina (Colòmbia i Mèxic).

I precisament, aquesta també és la línia que se seguirà el 2016. Per a aquest any, Eurekakids preveu obrir fins a 43 noves botigues (moltes, seguint el model de franquícia). Segons destaca l'empresa gironina en un comunicat, Europa (en especial França, Itàlia i Bèlgica) continuen essent prioritaris, com també ho són els països de l'Amèrica Llatina on la cadena de joguines ja hi té presència (Colòmbia, Panamà i Mèxic).

Pel què fa a nous mercats, Eurekakids ja ha començat a girar els ulls cap a l'Orient mitjà i Àsia. Per això, aquest 2016 preveu introduir-se per primera vegada a l'Índia i als Emirats Àrabs.

Actualment, l'empresa gironina compta amb una xarxa de 177 botigues repartides en dotze països. En concret, a Catalunya i a l'estat espanyol hi té 108 punts de venda; a Itàlia, 27; a França, 14; a Bèlgica, set; a Colòmbia, deu i a Mèxic, cinc. Les sis botigues restants es troben a Andorra, Panamà, Luxemburg, Croàcia, San Marino i Oman (aquí, Eurekakids en té una a cada país).

Més de 7.000 referències

En paral·lel a l'obertura cap a l'exterior, Eurekakids també ha ampliat el seu catàleg de joguines fins arribar a les més de 7.000 referències. Totes elles tenen per objectiu potenciar la imaginació dels nens i fomenten valors com el de l'amistat. La cadena, que s'aparta de les joguines bèl·liques, escull aquelles que formen part del catàleg tenint en compte que "ajudin a despertar la ment, estimular els sentits, jugar en família, a l'aire lliure, construir, crear i, per sobre de tot, aprendre".

A més de la seva xarxa de botigues, Eurekakids també compta amb una botiga on line. Des d'aquesta web, traduïda a set idiomes, es reparteixen comandes arreu del món.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema