Els seus companys a la UGT el defineixen com a un «sindicalista de pedra picada»: Camil Ros és a punt d'entrar a la cuina de la UGT de Catalunya i té previst fer-ho com a secretari general, en substitució de Josep Maria Álvarez. El congrés serà a l'abril. Mentrestant, Ros, gran aficionat a la gastronomia i un gurmet de cap a peus, seguirà cultivant, a les estones lliures, una de les seves passions. Diari de Girona publica en l'edició de demà una entrevista amb el candidat. En una part de l'entrevista li preguntem què cuinaria a tres líders polítics: Mariano Rajoy, Pedro Sánchez i Carles Puigdemont.

«A Rajoy», sosté sense poder contenir el somriure, «li cuinaria unes bones patates 'Costa Brava'», que «duen un sofregit empordànes picant, amb tomàquet, bitxo i gamba de Palamós. I all-i-oli», un plat «contundent», a l'alçada de les circumstàncies, pensat per al polític que va impulsar la Reforma Laboral, un dels cavalls de batalla del sindicalisme. A Pedro Sánchez li proposa un plat «ben federal»: «Un bon mar i muntanya», que podria ser «un pollastre amb gambes o escamarlans», que «segur que se li posaria molt bé».

I al president Puigdemont? «Doncs un bon arròs caldós empordanès», per recordar-li que, en aquest plat, «l´arròs no és l´important», sinó que «el secret rau en el sofregit, el qual, cuinat a foc lent, amb la ceba fent xup-xup quan se li tira el fumet, ho lliga tot». Una recepta que s'erigeix en «una bona metàfora que l´important no és la independència sinó el contingut». I afegeix: «Foc lent, que no se´ns cremi la ceba»

Diari de Girona publica demà en l'edició de paper l'entrevista completa