Els madrilenys, els habitants de de Ceuta i els bascos són els que més es van beneficiar de la caiguda de l'euríbor al febrer, mes en què, per primera vegada en la seva història, l'indicador més utilitzat per calcular les hipoteques va registrar una taxa mitjana mensual negativa. En concret, l'euríbor a dotze mesos va tancar el febrer al -0,008%, el que provocarà que, en termes generals, les quotes d'aquests crèdits es vegin reduïdes en uns 158 euros a l'any a Espanya. En el cas de Catalunya, els hipotecats s'estalviaran de mitjana 15,14 euros al mes.

Malgrat aquest registre mensual negatiu, els clients no rebran diners pel seu préstec, ja que els bancs sumen a l'euríbor del mes de referència un diferencial, és a dir, un percentatge addicional, per calcular els pagaments. Així, tenint com a referència un diferencial d'un punt percentual, l'euríbor de febrer del -0,008% fa que l'interès sigui realment del 0,992%.

Una hipoteca mitjana d'uns 110.000 euros contractada al febrer de 2015, amb un termini d'amortització de 25 anys, que es revisi al març -se li aplica la taxa del mes anterior-, es veurà reduïda en uns 13,16 euros mensuals o gairebé 158 a l'any. No obstant això, la rebaixa dels préstecs hipotecaris depèn de l'import inicial del crèdit que s'hagi sol·licitat, que sol variar depenent de la comunitat autònoma en la qual es compri l'habitatge.

Segons les dades de l'Institut Nacional d'Estadística (INE) corresponents a febrer de 2015, l'import mitjà d'una hipoteca per a la compra d'habitatge a Espanya era de 109.500 euros, de manera que aplicat l'últim euríbor més el diferencial d'un punt percentual la quota de la hipoteca arribava als 425,38 euros. En aquell moment, la taxa mitjana de l'euríbor era del 0,255%.