L'empresa constructora gironina Rubau va guanyar el contracte per als treballs finals del tren interurbà Mèxic-Toluca, per un import d'uns 48 milions d'euros, va informar la Secretaria de Comunicacions i Transports (SCT) de Mèxic. L'obra va ser adjudicada a Rubau en participació conjunta amb les empreses Construccions Rubau Ciacsa, MM-Mex, Sampol Ingeniería y Obras México i Grupo Electro Costa, va especificar el director general adjunt de Regulació Econòmica de la Direcció General de Transport Ferroviari i Multimodal (DGTFM), Juan Manuel Anaya.

La licitació, van apuntar en la lectura de la sentència, comprèn la construcció de tallers i cotxeres, un edifici administratiu i edificis secundaris, així com la fabricació i subministrament d'instal·lacions fixes i equipament general de cada taller. També comprèn el subministrament de vehicles auxiliars de via, així com àrees d'estacionament, jardins i urbanització en general.

La DGTFM va assenyalar que els treballs es realitzaran en 300 dies naturals i que les obres s'iniciaran de forma efectiva el proper 14 de març. D'acord amb estimacions de la SCT, les obres del tren interurbà Mèxic-Toluca tindran un avanç del 65% per a aquest 2016.

El projecte tindrà una longitud de 55,7 quilòmetres i transportarà prop de 270.000 passatgers diaris. El recorregut que realitzarà el tren serà cobert en aproximadament 39 minuts. Comptarà amb dues estacions terminals i 4 intermèdies: Terminal d'Autobusos, Metepec, Lerma i Santa Fe.