Els preus dels principals carburants d'automoció, la benzina 95 i el gasoil, han pujat per sobre del 2% a Espanya la darrera setmana, pocs dies abans de l'inici de les vacances de Pasqua. Així ho recull el butlletí pertolier de la Unió Europea, que constata que el litre de benzina es venia, dilluns, a un preu mitjà d'1,104 euros el litre a les estacions de servei espanyoles, un 2,41% més car. De la seva banda, el preu mitjà del gasoil es va situar en els 0,971 euros, un 2,64% més car que fa una setmana.

La tendència alcista dels preus, però, va iniciar-se a principis d'aquest mes de març, de manera que en les darreres quatre setmanes el preu de la benzina s'ha encarit un 3,27%, mentre que el del gasoil ho ha fet un 5,66%. No obstanta això, aquests increments encara no han neutralitzat les fortes baixades de preus registrades des que va començar l'any, de manera que, des de gener, els preus han baixat un 3,24%, en el cas de la benzina, i un 3,48%, en el cas del gasoil.

Més barata que el 2015

En aquest context, i si es comparen els preus actuals amb els que hi havia el 2015, el descens és encara més pronunciat, ja que la benzina es paga un 12,3% més barata i el gasoil costa, de mitjan, un 17,5% menys.