Berlín detecta emissions elevades en cotxes d´Opel, Smart i Peugeot

L'Oficina Federal de Vehicles alemanya admet que s'han detectat errors
en diversos models

21.03.2016 | 07:26

El Ministeri de Transport alemany ha detectat emissions de gasos contaminants per sobre del que permet la normativa en models de les marques Smart, Opel i Peugeot, segons publicava en l'edició d'ahir el setmanari Der Spiegel. De les tres marques, el cas més destacat és el de l'Smart Fortwoo, de la casa Daimler, que també produeix cotxes Mercedes, que emet 195 mil·ligrams per quilòmetre d'"xid de Nitrogen (NOx). El màxim permès per a vehicles de la seva categoria és de 180 unitats, apunta Der Spiegel citant informes oficials als quals ha tingut accés.
Els altres dos models que sobrepassen els límits d'emissió de gasos contaminants són l'Opel Astra amb motor de 2.0 litres i el Peugeot Kombi d'1,6 litres. Aquestes dades figuren en la llista de medicions que està recopilant l'Oficina Federal de Vehicles a Motor (KBA, en alemany) i que, des que es va revelar la manipulació massiva de Volkswagen, va ser encarregada pel Govern d'Angela Merkel amb l'objectiu de disposar d'una anàlisi general de les emissions de gasos contaminants.
«Els resultats ens han alarmat», assegurava a Der Spiegel l'expert en vehicles de Greenpeace, Daniel Moser. En aquest context, la KBA va reconéixer haver detectat valors d'emissions de gasos contaminants per sobre del permès en diversos fabricants.
«En base a les dades en brut, s'ha comprovat fins ara, en una part, elevats valors de NOx en diverses condicions de conducció i ambientals», va indicar la KBA en un comunicat, sense especificar quines marques o models no compleixen amb la normativa.
Les autoritats alemanyes han iniciat converses amb els responsables de les marques afectades. Tenint en compte això, han assenyalat que una vegada conclogui aquesta fase primera es podran plantejar «conseqüències legals».
L'Oficina Federal de Vehicles va començar a finals de setembre una revisió generalitzada de vehicles, després que esclatés l'escàndol de la manipulació de les dades d'emissions de Volkswagen arran d'una denúncia de l'Agència de Protecció Mediambiental (EPA) dels Estats Units.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Economia

Báñez proposa que els jubilats puguin treballar i percebre el 100% de pensió

La ministra d'Ocupació i de la Seguretat Social, Fátima Báñez, va...

Peñín veu excepcional el vi Finca Garbet

Peralada veu com vuit dels vins i caves que elabora assoleixen més de 93 punts a la prestigiosa guia...

Aprovada la reforma de l´Impost de Societats amb el suport de PSOE i C´s

El ple del Congrés va donar ahir el vistiplau, amb el suport, a banda del PP, del PSOE i...

Enllaços recomanats: Premis cinema