L'euríbor a dotze mesos, l'indicador més utilitzat per al càlcul de les hipoteques, previsiblement tornarà a tancar en negatiu al març, a escassos mesos que l'European Money Markets Institute (EMMI), l'associació d'associacions bancàries europees, canviï la forma de calcular-lo.

Tot i que encara queden diverses sessions perquè finalitzi el mes, la taxa mitjana de març se situa en negatiu, en el -0,015 %. Si es confirma aquesta dada al tancament de març, l'euríbor marcarà per segona vegada en la seva història una taxa mensual negativa, ja que al febrer va caure al -0,008 %.

Amb la nova caiguda de l'euríbor a taxes negatives, les quotes de les hipoteques es veuran rebaixades de nou, però en cap cas, els bancs retornaran diners, segons preveuen els experts. I és que a aquests crèdits sempre se'ls aplica un diferencial que cobren les entitats que, sumat a l'euríbor, evitarà que la banca hagi de pagar per prestar diners. Però just ara quan el Banc Central Europeu (BCE) ha situat els tipus d'interès en el 0 %, l'EMMI està ultimant un canvi en la forma per calcular l'indicador, que podria entrar en vigor el proper 4 de juliol.