Grup Cañigueral, un dels principals grups carnis d'Espanya, ha adquirit el 100% de Far Jamón Serrano S.A., empresa gironina especialitzada en la producció de pernil curat, van informar ahir fonts de la companyia. La integració de la firma a l'estructura del grup «permetrà diversificar les àrees de negoci i entrar al mercat d'exportació de pernil curat», van indicar les mateixes fonts.

Aquesta operació, promoguda des de Frigorífics Costa Brava, té per objectiu diversificar les àrees de negoci del grup i donar resposta, així, a una demanda creixent de pernil curat en mercats estratègics. Actualment, el Grup Cañigueral subministra pernil cru a proveïdors de sis països a través de Frigorífics Costa Brava, primer escorxador espanyol homologat per exportar carn de porc de capa blanca a Estats Units. Amb l'adquisició, el grup exportarà el producte ja elaborat i aportarà major valor afegit a la seva activitat internacional.

Les instal·lacions de Far Jamón Serrano, S.A., ubicades al municipi de les Preses, compten amb una superfície total de 9.000 metres quadrats. Amb un equip de més de 40 treballadors, la planta disposa actualment d'una capacitat d'assecatge setmanal d'entre 6.000 i 7.000 pernils i permet tenir un total de 300.000 unitats en procés. El 2015, Far Jamón Serrano va facturar 12.039.000 euros.

En aquest context, Grup Cañigueral prioritza «un model industrial basat en la qualitat i la seguretat alimentaria» que, segons la companyia, ha permès obtenir homologacions per exportar a més de 40 països d'Àsia, Àfrica, Amèrica i Europa a dues de les empreses que l'integren -Frigorífics Costa Brava i Coopecarn. Actualment, Frigorífics Costa Brava exporta un 75% de la seva producció i Coopecarn, el 85%.

Més de 50 anys d'història

Amb més de 50 anys d'història, el Grup Cañigueral és una societat de referència en el sector càrnic espanyol. La societat familiar centralitza la seva activitat a la demarcació de Girona a través de 4 projectes diferenciats: Frigorífics Costa Brava, Embutidos Monter, Coopecarn i Far Jamón Serrano.

En total, el grup ocupa unes 2.000 persones i compta amb set plantes de producció que sumen prop de 115.000 metres quadrats. El 2015, Grup Cañigueral va registrar una facturació global de 480 milions d'euros.