El BCE exclou Catalunya del deute perquè no compleix les exigències

El Govern diu que la qualificació que donen les principals agències als bons catalans no obeeix a la realitat

11.04.2016 | 07:03
Mario Draghi, president del BCE.
Mario Draghi, president del BCE.

El Banc Central Europeu (BCE) ha exclòs el deute de la Generalitat de Catalunya de la llista de bons de governs locals o regionals que comprarà perquè no compleix els criteris de qualificació de crèdit mínim. En l'última llista actualitzada del BCE d'actius aptes per a les seves compres no apareix el deute emès pel Govern. Les tres principals agències de qualificació de crèdit Standard and Poor's (S&P), Moody's i Fitch han degradat el deute de Catalunya a bo porqueria, és a dir, que manca de les característiques d'una inversió desitjable.
El BCE exigeix un grau d'inversió per comprar el deute de governs regionals o locals d'alguna de les tres agències. Fonts del departament d'Economia afirmen que el rating assignat a Catalunya per part de les tres agències de qualificació de referència no té res a veure amb la situació real de l'economia catalana.
En aquest sentit, les mateixes fonts recorden que Catalunya no controla les seves bases fiscals, que estan en mans de l'Estat, i han afegit que aquesta decisió del BCE en principi no té efectes pràctics, atès que la Generalitat no té previst emetre a curt termini nou deute i canalitza les seves necessitats de liquiditat a través del Fons de Liquiditat Autonòmic (FLA). El BCE ha comprat el primer any deute per valor de 60.000 euros mensuals.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Notícies relacionades

Economia

Báñez proposa que els jubilats puguin treballar i percebre el 100% de pensió

La ministra d'Ocupació i de la Seguretat Social, Fátima Báñez, va...

Peñín veu excepcional el vi Finca Garbet

Peralada veu com vuit dels vins i caves que elabora assoleixen més de 93 punts a la prestigiosa guia...

Aprovada la reforma de l´Impost de Societats amb el suport de PSOE i C´s

El ple del Congrés va donar ahir el vistiplau, amb el suport, a banda del PP, del PSOE i...

Enllaços recomanats: Premis cinema