La banca, pendent de la decisió del Tribunal de la UE sobre les clàusules sòl

Banc Sabadell assegura que els seus contractes hipotecaris són transparents i anuncia que recorrerà contra la decisió de la jutgessa

11.04.2016 | 07:03
La darrera junta general d´accionistes del?banc, a Sabadell.

El Banc Sabadell recorrerà la sentència dictada pel jutjat Mercantil número 11 de Madrid, que anul·la les clàusules sòl de les hipoteques i que condemna als bancs a retornar les quantitats «indegudament abonades» pels clients des del maig de 2013. El conseller delegat del Sabadell, Jaume Guardiola, va assegurar ahir a Barcelona que les clàusules sòl de les hipoteques de l'entitat són «transparents»; alhora, va recordar que la sentència del jutjat madrileny «ratifica» la posició del Tribunal Suprem sobre la validesa general de les clàusules sòl, sempre que siguin transparents. El Sabadell va ser l'única entitat que ahir va reaccionar a la decisió judicial; el sector està pendent de la decisió que adoptarà dimarts vinent el Tribunal de Justícia de la Unió Europea (TJUE) sobre la validesa de les clàusules sòl.

Confiança en el TSJUE
De la seva banda, l'Associació de Perjudicats per Entitats Financeres (Apdef), assenyalava que la sentència afecta els 15.000 titulars de l'acció exercida per Adicae i es mostrava confiada que el TSJUE modificarà el criteri del Suprem, «en el sentit de concedir la nul·litat (de les clàusules) des de l'inici del contracte hipotecari. Els bancs de la CECA defensen les clàusules pactades amb transparència.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Notícies relacionades

Enllaços recomanats: Premis cinema