CaixaBank ha aprovat la concessió de noves operacions de finançament a empreses gironines per valor de 144 milions d´euros durant els mesos de gener a desembre de 2015. L´entitat financera ha dirigit aquests préstecs a petites, mitjanes i grans empreses de les comarques de Girona. Els 144 milions d´inversió creditícia representen un increment del 61% respecte el mateix període de l´any anterior. A nivell de Catalunya, l´entitat ha realitzat operacions per valor de 1.975 milions d´euros.

CaixaBank ofereix a les empreses diverses línies de finançament per garantir tant les seves necessitats de circulant com les inversions a llarg termini. Entre gener i desembre de 2015, el saldo de crèdit comercial per finançar l´activitat ordinària de les empreses gironines ha estat de 94 milions d´euros, el que representa un increment del 13% respecte l´any anterior. El finançament d´inversions de les empreses de Girona -com compra de naus, maquinària, mobiliari, inversions en R+D i desenvolupament tecnològic, entre d´altres- ha arribat als 139,5 milions d´euros en el mateix període.

Aquestes xifres confirmen, segons el director territorial de CaixaBank a Catalunya, Jaume Masana, que «les empreses continuen sent un dels motors destacats del creixement econòmic». Masana ha assegurat que «l´activitat exportadora i la internacionalització de les empreses de la zona està sent decisiva en la recuperació de l´economia de les comarques de Girona».

Un centre especialitzat a Girona

CaixaBank va crear el 2008 CaixaEmpresa, un servei especialitzat des del qual dóna resposta a les necessitats de les empreses. L´entitat financera posa a la seva disposició un equip de més de 1.000 gestors que treballen a tot l´Estat a través d´una xarxa de més de 5.700 oficines i 88 centres d´empreses, dos dels quals es troben a les comarques gironines. El centre d´empreses de Girona, que dirigeix Lina Gummà, està format per un equip de 20 especialistes. El segon centre d´empreses de la demarcació està ubicat a Figueres, el dirigeix Albert Alsina, i està format per un equip de 9 especialistes. Entre tots dos centres, donen servei a 11.700 empreses gironines.