La marca de joguines educatives Eurekakids, amb seu a Riudellots de la Selva, acaba d'anunciar la signatura d'una «joint venture» amb una altra empresa del sector de Bèlgica, L´Atelier de Gepetto. Les dues empreses creen així una marca única, L´Atelier de Gepetto by Eurekakids, amb la qual operaran al mercat belga. L'acord s'ha presentat en l'última edició de la Fira de Franquícies de Brussel·les. La nova cadena de botigues de joguines belga sumarà 12 establiments: els 7 que Eurekakids té repartits pel país i els 5 de Gepetto. Respecte a les previsions de creixement de la nova ensenya, L´atelier de Gepetto by Eurekakids preveu obrir d'aquí a la fi d'any 5 noves obertures.

L'objectiu d'aquesta «joint venture» és posicionar-se com la signatura de joguines educatives de referència a Bèlgica, i està motivada per l'origen d'ambdues empreses: les dues han estat fundades per dues parelles entusiastes de les joguines educatives i amb molts anys d'experiència en el sector, Erik Mayol i Marta Roget d'Eurekakids, i Nevens Marie i Jean Marc Lemaire, de L´atelier de Gepetto.

La de Eurekakids és una història familiar. El 2002, Erik Mayol crea el seu propi negoci al costat de la seva esposa, Marta Roget, amb la missió de desenvolupar un projecte en el qual el joc i l'educació siguin protagonistes. Així va néixer Eurekakids, una cadena de jugueterías educatives que en l'actualitat s'estén per 12 països i que suma 177 punts de venda.

Per la seva banda, la parella formada per la il·lustradora Nevens Marie i el fotògraf Jean-Marc Lemaire van fundar a Bèlgica, també el 2002, L´Atelier de Gepetto.