La xarxa de Girona de Banc Sabadell ha tancat el primer trimestre de 2016 amb un volum de negoci de 5.491 milions d'euros en un entorn d'alta competitivitat. L'exercici a la província gironina s'ha caracteritzat per una intensificació en la captació de clients tant en l'àmbit dels particulars com d'empreses. Entre gener i març, el banc ha aconseguit que 4.670 gironins siguin nous clients, el que suposa un 20% més dels que es van captar en el mateix període de l'any anterior. D'aquests 4.670 nous clients, 788 són empreses (un 34% més que a l'exercici anterior) i la resta particulars (un 17% més que fa un any).

En l'apartat de les empreses, el banc està fent una aposta decidida per incrementar els clients en el segment de petits negocis, comerços i autònoms per mitjà de la campanya Respostes Immediates, a través de la qual l'entitat s'ha marcat l'objectiu de captar 70.000 nous clients i arribar a una quota de mercat del 30,2% a nivell estatal. En aquest sentit, Girona és una de les províncies clau perquè Banc Sabadell es consolidi com el banc de referència dels petits negocis, comerços i autònoms.

En aquest primer trimestre tambe destaca els recursos de clients que han crescut un 2%, al temps que també ha augmentat l'aposta dels gironins pels fons d'inversió. El patrimoni en fons d'inversió ha arribat als 379 milions d'euros, un 15% més que en el mateix període de l'any anterior. Per últim, l'activitat hipotecària per a la compra d'un habitatge manté la seva tendència a l'alça, ja que entre gener i març s'ha tancat un 22,6% més d'operacions que en el mateix període de 2015 per un import superior dels 25 milions d'euros, un 26% més.????

Dades en l'àmbit estatal

En dades generals, el Banc Sabadell ha tancat el primer trimestre de l'any amb un resultat net de 252 milions d'euros, un 44,3 % més que en el mateix període del 2015, gràcies a la integració del britànic TSB, sense l'aportació del qual el benefici del grup català hagués augmentat un 9%, fins a 190,3 milions.

L'entitat ha millorat fins al març la seva ràtio de morositat, que cau de l'11,7 al 7,5% interanual, com també el seu marge d'interessos, que creix un 51,4%, situant-se en 974 milions d'euros, impulsat pel menor cost dels recursos, tant als dipòsits com el mercat de capitals. El marge brut, en canvi, descendeix gairebé un 6% i se situa en 1.567 milions, igual que el d'abans de dotacions, que cau un 29,5%, fins a 805,7 milions, segons la informació remesa a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV). Banc Sabadell compta amb un total de 26.064 treballadors (17.596 el 2015) i 2.874 oficines (2.305 al març del 2015). El grup, a més, suma ja 3,4 milions de clients digitals i el 85 % de les seves transaccions es realitzen per canals remots. L'aplicació BSmóvil registra més de quinze connexions al mes per client.

El cas Ausbanc

El conseller delegat de Banc Sabadell, Jaume Guardiola, va assegurar ahir que la seva entitat no es presentarà com a acusació particular en el cas de la detenció dels màxims responsables d'Ausbanc i Manos Limpias, Luis Pineda i Miguel Bernad, respectivament, per presumpta extorsió a bancs.

La Policia sospita que l'associació d'usuaris de la banca Ausbanc utilitzava les querelles que presentava el sindicat Manos Limpias per extorquir bancs i persones vinculades, amb la finalitat d'obtenir acords econòmics camuflats sota falsos convenis publicitaris. Aquestes pràctiques van ser descobertes per una denúncia de l'advocat Miquel Roca Junyent, secretari del consell de Banc ?Sabadell i lletrat de la infanta ?Cristina.