CaixaBank i la multimilionària angolesa Isabel Dos Santos van reprendre les negociacions per trobar una solució per al Banc Portuguès d'Inversió (BPI), va revelar ahir el ministre lusità d'Economia, Manuel Caldeira Cabral. En una entrevista amb l'emissora lusitana TSF, Caldeira Cabral va assegurar que "hi ha una altra vegada un treball d'aproximació de les parts", encara que ha descartat que el Govern torni a involucrar-se directament en les negociacions.

"Hem de deixar espai perquè les parts arribin a un acord. Hi ha una part del Govern de facilitació, d'intentar promoure una solució més consensual (...) El Govern va fer aquesta feina, ara toca a les parts trobar-se", va assenyalar. CaixaBank i Dos Santos, principals accionistes del BPI, han protagonitzat en les últimes setmanes negociacions per trobar una solució per al BPI, que s'hauria d'haver desprès dels seus actius a Angola abans del passat 10 d'abril per evitar sancions de Brussel·les, però les dues parts no van aconseguir tancar un acord.

El titular d'Economia va dir que confia que aquesta vegada les negociacions donin fruit, i ha afegit que "els principals accionistes també hi confien o no estarien una altra vegada conversant i intentant trobar solucions". Després que l'entitat catalana i l'angolesa no arribessin a un acord, el Govern lusità va aprovar un decret-llei que obliga les entitats financeres a revisar el blindatge dels drets de vot almenys una vegada cada cinc anys. La mesura va ser criticada per Dos Santos en considerar que afavoria interessadament CaixaBank, que va llançar aquesta setmana una OPA per endur-se el control del BPI a condició que s'eliminés el blindatge dels drets de vot a l'entitat lusitana.