La Borsa espanyola cau el 0,68% pels bancs

29.04.2016 | 07:25

La Borsa espanyola va caure ahir el 0,68% i va perdre el nivell de 9.300 punts afectada per BBVA i CaixaBank, i el mercat de Tòquio, que va baixar el 3,61%, després de l'anunci del Banc de Japó que no aplicarà nous estímuls fins a comprovar si els ja disposats proporcionen bons resultats.
El mercat nacional va obrir amb una reculada de l'1,33% afectat, en part, per l'increment de l'atur a Espanya on el nombre d'aturats va augmentar en 11.900 persones i, sobretot, pels resultats de CaixaBank i del BBVA.
Per una banda, CaixaBank va obtenir 273 milions de benefici, un 27,2% menys, mentre que el BBVA va guanyar 709 milions d'euros en el primer trimestre, un 53,8% menys, i molt per sota de l'esperat pels analistes. Aquest descens s'explica per factors com el tipus de canvi, els menors ingressos per operacions financeres o l'absència d'ingressos extraordinaris. En una nota remesa a la CNMV, l'entitat recorda que entre gener i març del 2015 els comptes es van veure impulsats per la venda parcial de la seva participació al banc xinès CNCB. El crèdit brut a la clientela va créixer el 14,3% fins a 428.515 milions i els dipòsits dels clients ho van fer el 20,4% fins a aconseguir els 408.971 milions.
La taxa de morositat del grup va millorar fins a un 5,3% a tancament de trimestre, enfront del 5,6% d'un any abans, amb una cobertura per a insolvències que es va mantenir estable, en el 74%.
A Espanya, el BBVA va guanyar 234 milions d'euros fins al març, el 23,6% menys que un any abans, mentre que la unitat immobiliària va registrar unes pèrdues de 113 milions, encara que van ser inferiors en un 26,5% a les sofertes el març de 2015.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Economia

Foto de família dels guanyadors i els finalistes
Una eina que prediu els atacs d´epilèpsia guanya la Mostra d´Emprenedors

Una eina que prediu els atacs d´epilèpsia guanya la Mostra d´Emprenedors

MJN Neuroserveis crea un dispositiu capaç d'avançar entre uns deu segons i un minut les crisis

Volkswagen instal·larà a Barcelona un centre mundial d´anàlisis de dades

Volkswagen instal·larà a Barcelona un centre mundial d´anàlisis de dades

El grup manté contactes des de fa setmanes amb la Generalitat i amb l'Ajuntament de Barcelona,

Gegants del sector de la distribució recluten «community managers»

Gegants del sector de la distribució recluten «community managers»

Allau de sol·licituds a les ofertes de Mercadona i Lidl: busquen professionals que els ajudin a...

El Brexit i els efectes de «tancar fronteres»

El Brexit i els efectes de «tancar fronteres»

La xenofòbia fa trontollar l'economia britànica

Enllaços recomanats: Premis cinema