Haribo amplia la planta de Cornellà per produir 54.000 tones anuals

La fàbrica ha rebut l'autorització ambiental de la Generalitat per tirar endavant el projecte

02.05.2016 | 07:21
Imatge d´arxiu de la planta de Haribo a Cornellà del Terri.

El Govern ha donat llum verd a l'ampliació de les instal·lacions de Haribo a Cornellà del Terri després d'aprovar la declaració d'impacte ambiental. El Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC) va publicar ahir l'acord i, d'aquesta manera, es permet tirar endavant un projecte que des de feia temps estava sobre la taula. Amb aquesta ampliació, l'empresa podrà augmentar la producció i incorporar una nova línia de cocció de pasta de caramel, ampliar la central frigorífica i incorporar nova maquinària.

La Generalitat ha aprovat la declaració d'impacte ambiental per permetre a l'empresa Haribo ampliar les instal·lacions que té a Cornellà del Terri (Pla de l'Estany). L'acord es publica aquest divendres al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC).

L'alcalde de Cornellà, Salvador Coll, va destacar que l'empresa també vol crear més llocs de treball. Haribo és una de les factories més importants de la comarca i dóna feina a més de 500 empleats. Coll va explicar que hi ha hagut diversos candidats per adjudicar-se aquesta nova línia de producció a països d'Europa i també als EUA però, finalment, Haribo ha apostat per l'empresa de Cornellà. "Celebrem que aposti per Cornellà del Terri per implantar un sistema pioner al món per fer caramels de regalèssia", va destacar. A més, Haribo va comprar fa temps uns terrenys situats a la part posterior de la fàbrica per tenir espai per créixer en el futur..

La multinacional va obrir la seva planta a Cornellà el 1995 i sis anys més tard, una primera ampliació ja va permetre contractar 120 treballadors i, a partir d'aquí, la planta no va parar de créixer. Actualment, els caramels que es fabriquen al Pla de l'Estany s'exporten a pràcticament tot Europa i a països de Llatinoamèrica, Angola, EUA i Turquia. A més, la marca és líder en el mercat de caramels en l'àmbit estatal, amb un 26,8% de la participació de mercat.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema