Finca Garbet 2007 és escollit com el millor vi de Catalunya

Aquest guardó confirma les excepcionals crítiques que ve rebent l'anyada 2007 de Perelada

02.05.2016 | 07:21
Els responsables de Finca Garbet, rebent el diploma.

Amb una nota de 98 punts sobre 100, Finca Garbet 2007 va aconseguir la puntuació més alta a la cata de vins catalans realitzada per la revista francesa Gilbert & Gaillard, una de les guies més influents del sector. Així, l'anyada del 2007 del vi d'alta gamma de Perelada s'ha situat com el millor vi català després de la recent Medalla d'Or guanyada al prestigiós Challenge International du Vin, celebrat a principis d'abril.
Cap altre vi va superar els 96 punts i Finca Garbet 2007 es va alçar amb una Medalla d'Or Especial, desmarcant-se de la resta de vins tastats al número especial que la publicació francesa dedica als vins de Catalunya en la seva edició de primavera, presentat al Saló Alimentària de Barcelona. Dels més de 330 vins tastats, només 18 van aconseguir 95 punts o més.
Finca Garbet 2007 és un monovarietal 100% Syrah procedent de l'espectacular finca en forma de teatre que Perelada té davant la Costa Brava. Va envellir 18 mesos en bótes bordeleses noves de roure francès Tronçais. Presenta un color púrpura de capa alta i vora violàcia. És un vi amb un gran ventall aromàtic que recorda la finca mediterrània de la qual prové (herbes aromàtiques, fruites madures, balsàmics i minerals). En boca és fresc, voluminós i molt equilibrat. Els tanins són madurs, envolupants i amb sensació sedosa. Té un llarg postgust i presenta un gran potencial d'envelliment.
Aquests guardons confirmen les excepcionals crítiques que ve rebent l'anyada 2007 de Finca Garbet, entre les quals també destaquen els 94 punts Parker rebuts per part del crític més influent del món. Finca Garbet és la joia de la corona del celler Castell de Peralada. Les vinyes estan situades en un terreny de 12 hectàrees al Cap de Creus, i el fort pendent de la finca obliga al conreu en terrasses. El mar reforça la insolació, en reflectir la llum solar, actuant a més a més com a regulador tèrmic. A més, la tremuntana exerceix un control natural de les plagues i permet reduir al mínim indispensable l'ús de fitosanitaris.
La revista internacional de vins Gilbert & Gaillard és una de les revistes especialitzades més importants del món. El grup multimèdia compta amb més de 25 anys de trajectòria com a editor de guies i revistes especialitzades en vi.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema