El gran mercat del cotxe usat

La vuitena edició d´Expocasió arrenca a Fornells de la Selva, amb 300 vehicles d´ocasió d´una vintena de marques a la venda; l´organització preveu que hi passin unes 3.000 persones

06.05.2016 | 07:51
El gran mercat del cotxe usat

Amb vuit expositors i amb prop de 300 vehicle d´ocasió de 20 marques a la venda, avui comença, a l´avinguda Vilablareix de Fornells de la Selva, una nova edició d´Expocasió, el gran mercat gironí del vehicle usat, que s´allargarà fins el proper diumenge, 8 de maig. En la vuitena edició d´aquest certamen els organitzadors preveuen una assistència aproximada d´unes 3.000 persones; i això, assenyalen, hauria de traduir-se, en acabar la fira, en uns 150 vehicles d´ocasió venuts. Les perspectives són, per tant, prou bones per a la que els seus impulsors defineixen com «la fira del vehicle d´ocasió més important de les comarques gironines».

Expocasió arriba en un context en què els vehicles seminous, amb menys de tres anys d´antiguitat, estan experimentant un «gran creixement de vendes» en el mercat espanyol. Fins al març, i segons dades de l´Institut d´Estudis d´Automoció (IEA), la compravenda de vehicles usats va créixer un 17,3%, mentre que a Catalunya l´increment va ser una mica menor i va fregar el 15%. Uns creixements que, segons els organitzadors d´Expocasió, que es basen en les estadístiques de l´IEA, s´expliquen «sobretot» al «bon comportament que estan tenint els cotxes seminous», un segment que ha experimentat un creixement de les vendes superior al 47%, de manera que en l´actualitat representen el 20% de la quota del mercat de compravenda de vehicles usats. La tendència és tan pronunciada, expliquen des d´Expocasió, que fins i tot els concessionaris tenen «problemes d´estoc», fins al punt que, segons les estimacions de la consultora especialitzada MSI, caldrien unes 6.000 unitats per satisfer la demanda existent de «vehicles joves». En aquesta línia, Expocasió centra bona part de la seva oferta en aquests vehicles.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema