Els 2.500 empleats als quals la multinacional xinesa Tiens ha premiat amb una setmana de vacances a Espanya van començar a arribar dijous a Madrid per iniciar un periple per la capital, Toledo i Barcelona. Demà arriben al Cap i Casal i, segons la companyia, la despesa que faran a Espanya representarà un desemborsament directe de més de set milions d'euros. Els primers empleats del grup, present a 190 països i dedicat a la indústria, el comerç i les finances, van aterrar a la tarda de dijous a l'aeroport de Barajas; i d'allà es van desplaçar fins a Toledo per començar a gaudir del seu viatge.

Han estat necessaris més d'una vintena de vols per fer arribar el contingent d'empleats de Tiens a la Península; el grup és tan nombrós que els organitzadors del viatge han hagut de dividir en "lots" els empleats a l'hora de programar les seves activitats d'oci. Divendres van aterrar, també a Barajas, els 300 últims turistes, que van ser rebuts amb un espectacle de flamenc a la zona de sortides de la Terminal.

"Tiens fa que els nostres somnis es facin realitat", va declarar a la seva arribada a Barajas Stanslaus Musila, un treballador kenyà de l'àrea de màrqueting i distribució de l'empresa que espera viure una experiència "meravellosa del país del futbol i la paella". La resta dels seus companys, que han estat els millors treballadors de l'últim exercici, han arribat amb la mateixa il·lusió i agraïts a l'empresa que els hagin donat l'"oportunitat de viure aquesta gran experiència". El contingent de turistes gaudirà d'un variat programa d'activitats culturals i d'oci durant la seva estada, moltes d'elles dins de la més pura etiqueta typical spanish: no hi faltaran corrides de toros ni espectacles de flamenc, combinats amb visites guiades al Palau Reial de Madrid, a la Sagrada Família de Barcelona i la ciutat de Toledo. Els toros, però, van ser en un format menys cruent, perquè, com destaca l'organització, l'espectacle taurí matinal de divendres a la plaça de la petita localitat madrilenya de Moralzarzal estava "exempt tant de banderilles com de mort".

Per descomptat, la gastronomia no podia faltar en l'agenda de les vacances de Tiens: els empleats van poder degustar una "macropaella" elaborada in situ per cuiners valencians i, és clar, regada amb sangria. Per fer baixar l'àpat, van poder ballar en una revetlla especialment organitzada per a ells.

Tiens és un grup multinacional que opera en diferents indústries (biotecnologia i salut, hostaleria, educació o inversió financera), i és conegut pels viatges amb els quals el seu president, Li Jinyuan, premia i incentiva els millors empleats del món. Per a l'estada a Espanya, el grup ha reservat 1.650 habitacions d'hotel, una flota de 70 autobusos i fins a quatre trens d'alta velocitat perquè els empleats es desplacin pel país i tinguin una setmana inoblidable. L'alcaldessa de Madrid, Manuela Carmena, va rebre els directius de l'empresa, inclòs el fill del magnat. Ho va fer perquè serà a Madrid on se celebrarà el major acte del viatge Una pancarta de 100 metres per 60 recordava l'arribada de l'expedició: "Hola Espanya! Hola Tiens", deia.