El mercat dels drons, dispositius aeris no tripulats, podria generar un negoci mundial de 112.331 milions d'euros, encara que fonts del sector rebaixen les expectatives en el que creuen una espècie de «febre tecnològica» amb resultats «modestos» a curt termini.

La consultora PwC va publicar fa una setmana el seu últim estudi del sector dels drons, on conclou que les potencialitats d'aquest mercat superen els 112.331 milions d'euros mundials, assentats en la versatilitat dels drons.

Per àrees d'activitat, l'estudi pronostica que entorn de la construcció d'infraestructures, l'agricultura i el transport, podrien concentrar-se els volums més alts d'activitat. En infraestructures, els drons poden obrir-se un nínxol de 39.911milions d'euros, ja que aquests dispositius són «molt aptes per recopilar informació durant les obres i poden executar treballs de risc», assenyala en l'informe. Entorn de l'agricultura, pot sorgir un mercat de fins a 28.608 milions d'euros, ja que els drons «permeten cobrir grans extensions de cultiu i vigilar els equips instal·lats en les plantacions». I en transport, la facturació pot aconseguir els 11.478 milions d'euros, xifra en la qual ja han posat els ulls empreses com Google.