La multinacional nord-americana Pfizer va anunciar ahir que ha tancat un acord per comprar la farmacèutica Anacor Pharmaceuticals en una operació valorada en uns 4.600 milions d'euros.

Segons els termes financers de la transacció, Pfizer pagarà 87,64 euros en efectiu per cada acció d'Anacor, la qual cosa suposa una prima del 55% respecte al tancament dels seus títols el passat divendres, segons va explicar la companyia en un comunicat.

«Aquesta adquisició representa una oportunitat molt atractiva per resoldre una necessitat mèdica no atesa per a un important grup de pacients amb dermatitis», va dir el president de Pfizer Pharma, Albert Bourla.

Amb la compra d'Anacor Pharmaceuticals, Pfizer tindrà accés a un dels seus medicaments estrella contra la dermatitis atópica, el crisaborole, que està actualment sota revisió de l'agència nord-americana del medicament.

La dermatitis atòpica és una malaltia dermatològica molt comuna que es caracteritza per la sequedat i enrogiment de la pell que afecta a entre 18 i 25 milions de persones a Estats Units, inclosos entre un 8 i 18% de la població infantil.