Unes 500 pimes gironines ja venen a través del portal 'online' Amazon

Les vendes internacionals de les empreses de la província que operen en la plataforma creixen un 600%

24.05.2016 | 06:55

Més de 500 petites i mitjanes empreses (pimes) de la província de Girona venen productes a través d'Amazon i vuit de cada deu envien comandes a l'estranger. La plataforma on line s'està revelant com un trampolí per a aquestes empreses, que a través d'Amazon poden oferir el seu catàleg on line arreu del món. De fet, així ho evidencien les darreres dades fetes públiques. El 2015, el nombre de pimes gironines que van vendre a través d'Amazon va créixer un 240% i la seva facturació a través de la plataforma es va triplicar.
De fet, Girona és la província catalana on més van augmentar les vendes internacionals que les empreses van fer a través del gegant de l'e-commerce (un 600%). Arran d'això, el vicepresident d'Amazon per a Espanya i Itàlia, François Nuyts, destaca que «el teixit industrial i empresarial gironí lidera un accelerat procés de transformació digital». I afegeix: «Per la seva proximitat als mercats europeus i pel seu caràcter emprenedor, Girona està preparada per aprofitar el potencial de l'e-commerce». Amazon.es ofereix 125 milions de productes diferents. El catàleg és ampli. Des de llibres, DVD i videojocs, fins a articles per a la llar i moda, passant per material esportiu o joguines. D'ençà que hi ha aquest domini -ara fa gairebé cinc anys- s'han afegit al catàleg fins a 68.000 productes nous cada dia.

Jornada sobre digitalització
Precisament, Nuyts va donar a conèixer aquestes en el marc del cicle de trobades que organitza el diari Expansión i el grup BBVA a Catalunya; ahir es va celebrar una sessió a l'Auditori de Girona, sota el títol La digitalització: una oportunitat per al creixement de l'empresa. Formaven part del cartell de ponents el president i fundador de la cadena de joguines Eurekakids, Erik Mayol, el cap de màrqueting de la càrnia Casademont, Jordi Bernardo i el director general de Telegraph Hill Capital, Luis Gutiérrez Roy, entre d'altres.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema