Els treballadors de Suministres Girona, amb seu a aquesta ciutat, han convocat quatre dies d'aturades parcials per protestar contra el que consideren un incompliment de l'acord a què van arribar amb l'empresa l'1 de març passat. Segons aquest pacte, els treballadors acceptaven cobrar les nòmines el dia 7 i la part fraccionada de les pagues extres de l'any passat que encara se'ls deu el dia 17 per donar més facilitats a l'empresa. El comitè denuncia que això només es va complir el primer mes. Ahir dimecres, l'empresa només havia pagat la nòmina d'abril a un 30% de la plantilla. Davant aquesta situació, els treballadors han decidit iniciar una protesta. Començaran a partir de demà des d'un quart de deu del matí fins a un quart de dues de la tarda, una aturada que es repetirà els dies 27 de maig i el 30 i 10 de juny.

Suministres Girona, dedicada al a venda majorista de subministraments per a la llar, hostaleria i electrodomèstics, té una plantilla de 37 treballadors. A partir de demà iniciaran quatre dies d'aturades parcials per denunciar l'incompliment d'un acord amb l'empresa rubricat l'1 de març passat.

Segons explica el president del comitè d'empresa, José Luis Bernabeu, des de feia mesos que tenien problemes per cobrar la nòmina així com les dues pagues extres de l'any passat que se'ls devia.

Finalment, treballadors i empresa van arribar a un acord segons el qual l'empresa es comprometia a pagar la nòmina el dia 7 de cada mes com a molt tard juntament amb la part proporcional de les pagues endarrerides entre el dia 10 i 17 de cada mes.

"Això només s'ha complert el primer mes", denuncia Bernabeu, que afegeix que estan preocupats perquè l'empresa els diu que "no hi ha diners". Fa dues setmanes també van demanar a la direcció un pla de viabilitat però la resposta va ser negativa. A més a més, s'afegeix el fet que ahir dimecres dia 19 de maig només havien cobrat la nòmina del mes d'abril un 30% de la plantilla. Per tot plegat, han decidit passar a l'acció.