CaixaBank tancarà fins a 310 oficines

Ho anuncia el conseller delegat de l'entitat, Gonzalo Gortázar, a Londres, en una conferència

24.05.2016 | 06:55

La xarxa d'oficines de CaixaBank ha passat de 5.480 oficines el 2007 a 5.228 el 2015. Tot i això, en el transcurs d'aquest període, després d'absorbir sis entitats en un context de profunda restructuració del sector bancari, s'han integrat 2.365 sucursals, se s'han obert 199 i se n'han tancat de facto 2.816. Per a aquest 2016, l'entitat preveu el tancament d'entre 260 i 310 oficines (del 5 al 6% de la seva xarxa comercial), segons va dir dimecres Gonzalo Gortázar, conseller delegat de CaixaBank en una conferència d'analistes i inversors celebrada a Londres, recollida per la capçalera Expansión, que cita fonts de JP Morgan, l'organitzador de l'acte. El gruix del tancament es faria el segon semestre i forma part del pla estratègic 2015-2018, que preveu baixar la persiana de 600 oficines. CaixaBank no ha volgut pronunciar-se sobre el contingut de la informació publicada en relació amb la conferència de Gortázar, però ha afegit que la xarxa d'oficines de l'entitat és una «xarxa viva» que any rere any es va adaptant de manera constant.
Tot i això, analistes financers coneixedors de la presentació de resultats han confirmat el contingut de la intervenció del conseller delegat, que va explicar la decisió com un pas més en el compliment del pla estratègic 2015-2018, anunciat fa prop d'un any i que preveu tancar 600 oficines al llarg d'aquest període amb l'objectiu de transformar la xarxa. El gruix del tancament d'aquestes oficines es faria en el transcurs del segon semestre de l'any, en la línia amb allò que Gortázar va dir a Londres.

Sucursals «premium»
Entre els plans més immediats de futur de l'entitat hi ha prevista l'obertura de 50 oficines premium o oficines «A», de 1.000 m2 de superfície d'atenció i obertes tot el dia, de les quals fins el primer trimestre del 2016, se n'han obert 17 arreu de l'Estat. L'obertura d'aquestes oficines de gran dimensió comporta sovint, tot i que no sempre, l'absorció d'oficines pròximes, segons fonts de l'entitat. En el pla de transformació de la xarxa d'oficines de CaixaBank també està previst que en dos anys s'obrin unes 200 oficines tipus store, de 500 m2. Fonts de CaixaBank desvinculen aquesta transformació i modernització d'un pla de tancament de la xarxa d'atenció o d'una estratègia per reduir els costos d'explotació de l'entitat. «És una racionalització i modernització» de la xarxa, afirmen. Les mateixes fonts insisteixen a destacar el moviment «viu» que té la xarxa d'oficines de CaixaBank, que en els últims anys ha protagonitzat l'adquissició de sis entitats financeres (Morgan Stanley, Caixa de Girona, Bankpime, Banca Civica, Banc de València i Barclays).

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Economia

Josep Maria Álvarez
El líder de la UGT proposa que els robots ´paguin´ la Seguretat Social

El líder de la UGT proposa que els robots ´paguin´ la Seguretat Social

Pepe Álvarez diu que la idea, un "posicionament teòric", contribuiria a la sostenibilitat del...

Ryanair ofereix 100.000 vols per dos euros

Ryanair ofereix 100.000 vols per dos euros

Els viatges s'han de fer durant el mes de novembre en les línies operades dimarts o dimecres

Les empreses de Girona amb facturació superior a 70 milions apugen els sous l´1,3%

Les empreses de Girona amb facturació superior a 70 milions apugen els sous l´1,3%

El 85% dels contractes signats per aquestes empreses són fixos i el 9% són temporals

Els Roca apadrinen un llibre de receptes creades pels treballadors de Metalquimia

Els Roca apadrinen un llibre de receptes creades pels treballadors de Metalquimia

«Gourmeat» presenta propostes culinàries centrades en productes processats amb la tecnologia de...

Enllaços recomanats: Premis cinema