El president català, Carles Puigdemont, és l'encarregat d'inaugura, avui, les jornades econòmiques de Sitges, que en la primera sessió comptaran també amb la presència del líder de Podem, Pablo Iglesias, i l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau. La XXXII Reunió del Cercle d'Economia de Sitges se celebrarà des d'avui i fins dissabte en aquesta localitat del Garraf i congregarà els principals líders polítics i econòmics del país, com el president del Govern en funcions, Mariano Rajoy, o els màxims responsables del PSOE, Pedro Sánchez, i Ciutadans, Albert Rivera.

«Política, empresa i societat davant els reptes del segle XXI» és el títol d'aquesta cita econòmica, que aquest any tindrà un marcat contingut polític, en celebrar-se a un mes de les pròximes eleccions generals i a les portes d'una nova campanya electoral.

Les jornades arrencaran demà dijous a la tarda amb la conferència inaugural del president de la Generalitat, Carles Puigdemont, que serà introduït pel president del Cercle d'Economia, Antón Costas. Posteriorment oferiran dues conferències dos polítics que s'estrenen en aquest fòrum empresarial, com són el secretari general de Podem, Pablo Iglesias, i l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, que defensa la llista de confluència catalana de Podem. Demà passaran per Sitges el secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, així com el vicepresident i conseller d'Economia i Hisenda de la Generalitat, Oriol Junqueras, i el president de Ciutadans, Albert Rivera; mentre que dissabte, al migdia, el president Mariano Rajoy clausurarà la reunió.

El lobby barceloní oferirà també un ampli programa, que comptarà amb el concurs de destacats representants del sector econòmic nacional i internacional. Han confirmat la seva assistència a Sitges el president d'Immobiliària Colonial, Juan José Brugera; el conseller delegat de Volotea, Carlos Muñoz; el president de Meridia Capital, Javier Faus, o el vicepresident i conseller delegat de la constructora OHL, Josep Piqué.