El centre comercial Espai Gironès, situat a Salt (Gironès) i gestionat per Multi Spain Management, ha incrementat un 2,9% les vendes durant els primers quatre mesos d´aquest any en comparació amb el mateix període del 2015. En total han facturat 29,36 milions d´euros. D´altra banda, de gener a abril, un total de 2.720.000 persones han passat per aquestes instal·lacions, un 1,7% més que l´any passat. El públic principal són famílies de les comarques gironines, del sud de França i de la demarcació de Barcelona. Entre un 3 i un 4 per cent dels visitants són turistes estrangers, principalment anglesos, holandesos i russos. La despesa mitjana per persona es situa en els 10,80 euros. El centre comercial, de 40.000 metres quadrats, té una ocupació dels locals del 99,1%. A partir del proper dilluns, les instal·lacions disposaran d´un quiosc de Nespresso, un exemple de la línia de renovació i adaptació que estan duent a terme.

En les darreres setmanes, la direcció de l´Espai Gironès també ha tancat un acord amb la l´empresa Desigual. Està previst que la firma catalana tèxtil s´instal·li al centre comercial a partir de la propera tardor. El nou establiment estarà gestionat pels propietaris del grup Qüest, que ja disposen d´un local al centre comercial de Salt. La nova botiga de roba ocuparà uns 250 metres quadrats i estarà situada a la primera planta de l´Espai Gironès. Paral·lelament, l´empresa gironina de restauració König també ha decidit potenciar la seva presència al centre comercial i ampliarà el local que tenia fins ara, gairebé duplicant-lo. La inauguració del nou restaurant també s´espera per a la propera tardor.

Durant aquest mes de maig, l´Espai Gironès celebra el seu onzè aniversari amb un gran nombre d´activitats que van des de descomptes, promocions, ofertes gastronòmiques o concursos de pastissos. A més, han organitzat una recollida d´aliments, roba i llibres a favor del Banc dels Aliments, Càritas i Fundació Resilis. El proper dissabte 4 de juny es portarà a terme l´acte de cloenda de l´onze aniversari amb un concert amb animació.