Ciutadans preveu que no serà possible abaixar l'IVA per l'elevat dèficit

El responsable econòmic de Ciutadans assegura que les propostes econòmiques dels partits "s'han d'ajustar a la realitat que deixa el PP"

30.05.2016 | 06:53
Luis Garicano, responsable econòmic de Ciutadans.
Luis Garicano, responsable econòmic de Ciutadans.

La promesa de Ciutadans d'abaixar l'IVA general i el reduït del 21% al 18% i del 10% al 7%, respectivament, "no serà factible" davant el nou escenari de dèficit públic i la petició de la Comissió Europea d'ajustar 8.000 milions d'euros entre 2016 i 2017. Així ho va afimar el responsable econòmic del partit, Luis Garicano, tot afegint que "és indubtable que les nostres propostes fiscals i econòmiques s'han d'ajustar a la nova realitat després de la situació fiscal que ha deixat el PP", i va afirmar que cal complir amb Brussel·les però també des de la flexibilitat.
Garicano va assenyalar que és possible rebaixar el dèficit públic al 3% en un any, però va matisar que també hi ha un procediment concret a Brussel·les que permet canviar la tendència d'ajust a canvi d'un programa de reformes específic. L'equip econòmic de Ciutadans ultima el programa que presentarà a les eleccions del 26 de juny, que aquesta vegada tindrà una "memòria pressupostària detallada i específica", va assegurar l'expert.
No obstant això, algunes de les promeses que van ser anunciades en les anteriors eleccions es quedaran, de moment, al calaix, com la baixada de l'IVA. "El nostre desig seria que un cop complerts els objectius de dèficit es pogués alleujar la pressió fiscal", va explicar, alhora que va reiterar que Ciutadans no apujarà els impostos a la classe mitjana, "ni IVA, ni IRPF, ni tipus en l'impost de Societats".
La formació que lidera Albert Rivera és conscient de la necessitat de generar una recaptació addicional i centrarà les seves propostes per a les eleccions del 26 de juny en la lluita contra el frau i la corrupció, "perquè l'amiguisme i la corrupció ens està costant creixement econòmic", va lamentar Garicano.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Economia

Bloc de pisos en venda a Palamós
L´assessor personal immobiliari, un servei en auge a Espanya

L´assessor personal immobiliari, un servei en auge a Espanya

Aproximadament el 80% de les operacions on intervé aquesta figura acaben en compra

Els principals bancs abandonaran el Regne Unit el 2017 per la por al Brexit

Els principals bancs britànics podrien abandonar el Regne Unit a inicis del 2017 davant els...

AT&T compra Time Warner per 79.000 milions d´euros, més el deute assumit

El grup de telecomunicacions nord-amercià AT&T compra la coorporació de mitjans i d'entreteniment...

«El Parc Tecnològic és vital per a una societat empresarial com la gironina»

«El Parc Tecnològic és vital per a una societat empresarial com la gironina»

Especialista en àmbits clau per a l'economia de Girona (alimentació, empresa familiar, turisme,...

Enllaços recomanats: Premis cinema