L'empresa gironina Horno de San Juan, que produeix dolços i pastisseria industrial, ha invertit 4 milions d'euros en una nova fàbrica a Bonmatí, que ocupa 8.500 m2 (5.000 els ocupen la zona de producció, magatzem i despatxos). El trasllat ha suposat culminar un projecte que aquesta firma centenària va engegar ara fa quatre anys, el 2012, i disposar d'una planta que permetrà absorbir els creixements previstos incorporant una nova línia de producció (que se sumarà a les tres actuals). L'any passat, Horno de San Juan va fornejar més de 2,5 milions de quilos de pastissos i brioixos, dels quals un 65% es van vendre en mercats exteriors. El gerent, Joan Cubarsí, avança que la voluntat és impulsar aquesta dinàmica exportadora, «consolidant els mercats europeus i potenciant els de Sud-Amèrica».

Horno de San Juan comercialitza els seus productes a cadenes de supermercats i compta amb una trentena de referències al seu catàleg, entre les quals sobresurten els pastissos circulars (de 300 i 400 grams). A més del seu producte estrella -la tarta de poma- també en fan de xocolata, crema catalana, llimona, fruits secs o cappuccino, entre d'altres sabors. La firma complementa la gamma de pastissos amb altres dolços, com ara tartaletes, magdalenes i galetes per a gelats. Horno de San Juan feia 20 anys que funcionava al polígon Mas Xirgu de Girona.