Repsol va explicar ahir que la companyia treballa buscant millores per reduir els episodis de fum, que és el factor que consideren que causa l'alarma de la població. La reacció es produeix 12 dies després de l'episodi al polígon Nord de Tarragona, quan es van fer visibles dues columnes de fum negre que sortien de les torxes de Repsol i Dow Chemical, resultants d'una crema controlada d'un excedent de producció d'etilè, segons la companyia.

El director del complex industrial de Repsol a Tarragona, Josep Francesc Font, va assegurar que s'estan buscant «formes alternatives per subministrar vapor a la torxa» i «intentar que el fum sigui menys visible». Repsol va arribar a la meitat de la parada programada, que implica l'aturada de l'activitat d'una part del complex, i amb la qual s'espera que es redueixi l'emissió de CO2 en 200.000 tones anuals.

Font va defensar que va ser «un incident operatiu», sense «cap anomalia quant a seguretat», i que ja va ser restablert a través del protocol de posada en marxa. Font va explicar que les torxes «treballen en les màximes condicions de seguretat i que sempre produeixen fum».