Dues cases al carrer Trencabraços de l'Escala, al sector de cala Montgó: la primera, al número 35, ja ha estat venuda per 260.000 euros; la segona, el 39, ja està acabada i posada al mercat a un preu de 284.000. Dues promocions immobiliàries poc corrents: han estat finançades amb l'aportació de petits inversors, a través del sistema conegut com a crowdfunding, i construïdes a partir de mòduls prefabricats a Hostalric (Selva). Inveslar, empresa amb seu al municipi altempordanès, opera a través d'internet i aplica sistemes alternatius de finançament en un sector, el de la construcció, tradicionalment reservat a grans inversors. Una estratègia innovadora que també allibera la firma d'haver de recórrer als bancs.

Inveslar sosté que la casa del número 35 del carrer Trencabraços, de 90 m2, tres habitacions, dos lavabos, cuina-menjador i un ampli jardí, és "la primera casa d'obra nova de tot l'Estat (espanyol) finançada completament a partir del crowdfunding immobiliari" amb l'aportació de 17 petits inversors, els quals han destinat al projecte un mínim de 3.000 euros cadascun. L'empresa, a través d'aquest sistema de finançament col·lectiu, va reunir 129.000 euros i el terreny, assenyalen fonts d'Inveslar, en va costar 110.000 més. Fets els comptes, aquesta promoció, impulsada per una societat creada ad hoc, ha donat un rendiment brut del 12,56% (uns 16.000 euros) "en només sis mesos".

La immobiliària online fundada per Carles Serradell (CEO, Chief Executive Officer d'Inveslar); Robert Stoelzaed (CTO, Chief Technology Officer) i Dídac Figueras (COO, Chief Operating Officer) promou dos altres projectes a Barcelona: un pis al carrer Gran de Gràcia que preveuen vendre per 159.249 euros en un termini màxim de 60 mesos i que sobre el paper generarà un benefici brut de 76.249 euros que es repartiran entre els inversors -ja en tenen 19, que han aportat 44.400 euros, el 32% del total-; i un altre al carrer Calders, al barri del Born, que compten vendre per 138.853 euros abans de 60 mesos i que reportarà als inversors -encara no en tenen cap per a aquest projecte, en estudi- un benefici brut de 63.853 euros.

La diferència amb les dues cases de l'Escala rau en el fet que els dos pisos de Barcelona, mentre no siguin venuts, seran posats a lloguer. Els inversors rebran cada mes els dividends corresponents i recuperaran la inversió inicial més la plusvàlua un cop concretada la venda de les finques.

"Benvingut al present. Inverteix en operacions immobiliàries a partir de 100 euros", diu el web d'Inveslar, que ha tancat la primera ampliació de capital i que està valorada en més de 530.000 euros, segons van informar ahir els socis d'Inveslar en la presentació de la casa de l'Escala. En l'actualitat l'empresa és a punt de tancar la segona fase d'ampliació, "i anem a més, ja que hem creat un model que és totalment escalable". En aquest context, des d'Inveslar asseguren que la plataforma online, que accepta aportacioins a partir de 100 euros, és 100% segura, ja que integra un sistema de pagament avalat pel Banc d'Espanya.