Els directius de Caja Madrid estan disposats a defensar les "black" davant del jutge

20.06.2016 | 07:15
L´expresident de Caja Madrid, Miguel Blesa, dirigint-se a l´Audiència.
L´expresident de Caja Madrid, Miguel Blesa, dirigint-se a l´Audiència.

Els directius de Caja Madrid processats per l'ús de les targetes "black" afinen la seva estratègia de cara al judici que els asseurà a la banqueta de l'Audiència Nacional el setembre, on intentaran demostrar la transparència del que consideren part de la seva retribució salarial. Més d'una dotzena d'alts càrrecs de la desapareguda entitat, acusats d'apropiació indeguda continuada, s'enfronten a penes de fins a dos anys de presó i multes de 63.000 euros, com sol·licita Anticorrupció, representada pel fiscal Alejandro Luzón.
Els processats argumentaran que Caja Madrid els pagava una part de la seva retribució a través d'una targeta de crèdit d'ús personal aprovada anualment per la Comissió Executiva del Comitè de Direcció. Al seu torn, aquesta delegava en el president l'assignació personal, quantitativa i qualitativa de la massa salarial, amb l'única limitació de no sobrepassar i amb l'obligació d'informar a la Comissió de Retribucions perquè vetllés pel seu compliment.
Segons la defensa, aquesta és una tasca que Miguel Blesa, acusat per Bankia i el FROB d'administració deslleial igual que el seu successor al capdavant de la caixa, Rodrigo Rato, va complir rigorosament, com consta en les actes incorporades a la causa i que no han estat tingudes en consideració tot i tractar-se de documents que validarien la seva innocència.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Economia

CCOO lamenta que el rècord de turistes s´iguali amb el de «precarietat»

CCOO lamenta que el rècord de turistes s´iguali amb el de «precarietat»

El sindicat, que vol més control sobre el sector a Catalunya, diu que la contractació ha crescut...

Báñez proposa que els jubilats puguin treballar i percebre el 100% de pensió

La ministra d'Ocupació i de la Seguretat Social, Fátima Báñez, va...

Peñín veu excepcional el vi Finca Garbet

Peralada veu com vuit dels vins i caves que elabora assoleixen més de 93 punts a la prestigiosa guia...

Enllaços recomanats: Premis cinema