L'empresa catalana de transport espacial Zero2infinity preveu portar persones a l'espai en un termini de dos anys usant globus d'heli, encara que el seu principal negoci es basa a pujar satèl·lits o experiments al firmament i posar-los en òrbita. El conseller delegat de la companyia, José Mariano López-Urdiales, va assegurar que la «primera democratització» del turisme espacial es farà gràcies als globus d'heli, que redueixen molt els costos en comparació a la manera habitual fins ara de pujar al cosmos.

«Una persona pot actualment anar a l'espai pagant 35 milions d'euros, però nosaltres creiem que amb 100.000 euros per passatge n'hi ha prou i, de fet, tenim força persones apuntades a la llista d'espera», va comentar.

Recentment, Zero2infinity ha rebut una ajuda pública de 50.000 euros de la Comissió Europea per continuar amb la investigació per portar persones a l'espai, una xifra, això no obstant, molt llunyana a la ja invertida en aquest camp. Zero2infinity, que compta amb una plantilla de 14 treballadors, va tancar el 2015 amb una facturació pròxima al milió d'euros, xifra que preveu superar aquest 2016.

Entre els seus principals accionistes hi ha Ultramagic i CaixaCapital Risc, a més de famílies industrials espanyoles, alemanyes i franceses.

López-Urdiales va destacar que el seu negoci principal es basa a pujar a uns 30 quilòmetres del terra en un termini de dues hores i des d'Espanya experiments o satèl·lits de companyies internacionals de telecomunicacions o aeroespacials, entre d'altres.

L'empresa aeroespacial està actualment invertint en el desenvolupament de Bloostar, un coet de mida petita que va a l'espai amb el globus i, una vegada superat el 99% de l'atmosfera, s'activa per posar en òrbita aquests satèl·lits. «Avui dia els satèl·lits s'utilitzen relativament poc, només quan és estrictament necessari, no pel cost del satèl·lit o l'antena, sinó perquè el seu transport a l'espai no està ben resolt», va apuntar.

López-Urdiales va destacar la gran varietat d'aplicacions dels satèl·lits, que van des de les telecomunicacions fins a la recerca de minerals o l'estudi meteorològic.