El fabricant de materials per a la indústria aeroespacial Airbone estrena seu a Girona

La tecnològica amb arrels als Països Baixos, amb 17 empleats a la ciutat, ocupa 2.000 m2 al Parc Científic de la UdG

27.06.2016 | 06:35
Un moment de la inauguració de les instal·lacions.
Un moment de la inauguració de les instal·lacions.

Des de la seva instal·lació a Girona l’any 2008, l’empresa tecnològica Airborne Composites ha experimentat un notable creixement. Per donar continuïtat a aquesta expansió, la companyia va inaugurar, dimecres passat, unes noves instal·lacions amb una superfície de 2.000 metres quadrats al Parc Científic i Tecnològic de la Universitat de Girona. Aquests nous espais multipliquen per quatre la superfície que la companyia ocupava fins ara, també al Parc.

Airborne Composites està especialitzada en el disseny i la fabricació de productes avançats en materials compostos (plàstics reforçats amb fibres, també anomenats compòsits) destinats principalment al mercat aeroespacial. Fundat l’any 1995 com a spin-off de la Universitat Tècnica de Delft i amb la base principal a l’Haia (Països Baixos), el grup Airborne compta actualment amb una plantilla de 135 persones repartides per les seves quatre seus: Woensdrecht (Holanda) i Lambourn (Regne Unit) a més de la Haia i Girona. En aquest sentit, Girona és l’única seu de grup a l’Estat i és la responsable de donar servei al mercat del sud d’Europa.

Des de la implantació al Parc de la UdG, Airborne Composites ha passat dels dos treballadors inicials fins als 17 que en l’actualitat formen part de la plantilla. Per donar continuïtat a aquest creixement, es feia imprescindible disposar d’uns espais més grans. Gràcies a aquest pas, la companyia preveu doblar la facturació en els propers dos anys. Airborne va començar la seva divisió internacional a Espanya el febrer de 2008, primer com una empresa d'enginyeria i més tard també com a fabricant de 'final alt composite part's pel mercat Aeroespacial. Molt aviat l'empresa esdevenia una referència europea en la producció de mostres de prova aeronàutica. Començant amb l'Aerobús de client del llançament a Tolosa, el servei es va estendre a Helicòpters d’Aerobús a Alemanya, al Regne Unit i a Madrid.

La inauguració va comptar amb la participació d’autoritats polítiques, universitàries i dels responsables de la companyia: l’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas; el delegat del Govern de la Generalitat de Catalunya a Girona, Eudald Casadesús; l'ambaixador dels Països Baixos a Espanya, Matthijs van Bonzel; el vicerector de Planificació, Innovació i Empresa de la Universitat de Girona, Ramon Moreno; el CEO d’Airborne International, Arno van Mourik; i el fundador d'Airborne Composites, Marco Brinkman.

A més dels discursos de les autoritats, l’acte va comptar amb una visita guiada per les noves instal·lacions d’Airborne Composites i, posteriorment, es va convidar els assistents a participar a un networking a la terrassa del restaurant Ictineu, del Parc Científic i Tecnològic.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Economia

L´hivern de 2008, el pitjor de la sèrie

Quan s’analitza la sèrie completa, es detecta l’esclat de la crisi...

Aprovada la reforma de l´Impost de Societats amb el suport de PSOE i C´s

El ple del Congrés va donar ahir el vistiplau, amb el suport, a banda del PP, del PSOE i...

La campanya de Nadal generarà a la província més de 5.700 contractes

La campanya de Nadal generarà a la província més de 5.700 contractes

Hostaleria, comerç i logística són els sectors que crearan més ocupació, que a la demarcació serà...

El deute espanyol, per sobre del 100% del PIB, el sisè més gran de la UE

Grècia (179%), Itàlia (135%) i Portugal (132%) lideren el rànquing dels països més endeutats

Enllaços recomanats: Premis cinema