L'Institut Català del Suro celebra els seus 25 anys amb la Consellera d'Agricultura

28.06.2016 | 07:27

L'Institut Català del Suro va commemorar el seu 25è aniversari amb la visita ahir de la Consellera d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Meritxell Serret, que alhora és presidenta d'aquest consorci, a la seu de l'ICSuro a Palafrugell.
La visita va iniciar-se amb una reunió institucional amb els membres de la Junta Directiva de l'ICSuro, en la qual el seu director, Albert Hereu, va realitzar una presentació sobre l'organisme, les seves línies estratègiques i els reptes de futur.
Seguidament, es van visitar les instal·lacions i el laboratori Cork Center, centre de referència a nivell internacional en controls de qualitat per a la indústria surera, vitivinícola i alimentària, per tal de mostrar les tecnologies analítiques d'última generació i els projectes en curs. Així mateix, es va fer incidència en la impressió additiva 3D, equip que recentment ha adquirit el Cork Center per tal de valoritzar el subproducte de suro, i alhora el Cromatògraf Masses/Masses que permet una detecció molt més precisa en matèria de controls de qualitat per a la indústria surera i vitivinícola, donant resposta a les exigències creixents dels mercats nacionals i internacionals.
L'acte va finalitzar amb uns parlaments institucionals al pati exterior de l'ICSuro. La benvinguda va anar a càrrec de Guillem Genover, regidor de l'Ajuntament de Palafrugell, qui va explicar l'aposta del municipi de Palafrugell pel suro i les institucions sureres.
Com a cloenda de l'acte, la consellera Meritxell Serret va traslladar l'aposta decisiva del Departament d'Agricultura i la Generalitat per continuar donant suport a aquest organisme com a eix vertebrador de tota la cadena de valor del sector surer català.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Economia

Báñez proposa que els jubilats puguin treballar i percebre el 100% de pensió

La ministra d'Ocupació i de la Seguretat Social, Fátima Báñez, va...

Peñín veu excepcional el vi Finca Garbet

Peralada veu com vuit dels vins i caves que elabora assoleixen més de 93 punts a la prestigiosa guia...

Aprovada la reforma de l´Impost de Societats amb el suport de PSOE i C´s

El ple del Congrés va donar ahir el vistiplau, amb el suport, a banda del PP, del PSOE i...

Enllaços recomanats: Premis cinema