Els botiguers de Girona preveuen augmentar un 3% les vendes durant aquestes rebaixes d'estiu en comparació amb les del 2015. La campanya, que comença aquest divendres i s'allargarà fins al 31 d'agost, arrencarà amb descomptes d'entre el 20 i el 50%. L'associació de comerciants Girona Centre Eix Comercial destaca que "l'estoc acumular i la calor fan preveure una bona arrencada, i molt especialment un bon primer cap de setmana". Sobretot, pel què fa a roba i complements. El president de l'associació, Josep Maria Noguer, assegura que el turisme també contribuirà a incrementar vendes i opina que el final de l'Eurocopa s'acompanyarà d'un augment de visitants estrangers a la ciutat. Coincidint amb l'inici de les rebaixes, l'associació distribuirà 20.000 nous plànols turístics i comercials de la ciutat.

Aquest divendres, gairebé el 100% del comerç de proximitat de Girona donarà el tret de sortida oficial a la campanya de rebaixes d'estiu. L'associació ha fet una enquesta a les seves 250 botigues adherides, que es distribueixen al llarg de l'eix comercial de la ciutat, per veure com els botiguers encaren l'inici dels descomptes.

Les rebaixes d'estiu arrencaran amb descomptes que oscil·len entre el 20 i el 50%. Segons conclou l'enquesta, a més, es preveu que aquest primer cap de setmana sigui fort en vendes. "L'estoc acumulat i la calor fan preveure una bona arrencada de campanya, i molt especialment un bon primer cap de setmana", subratlla l'associació de comerciants.

El president de l'entitat, Josep Maria Noguer, assegura que el turisme també contribuirà a augmentar les vendes. A més, opina que el final de l'Eurocopa de futbol s'acompanyarà d'un increment de visitants estrangers a la ciutat.

Les rebaixes s'allargaran dos mesos, fins al 31 d'agost. Els dies festius en què s'obrirà són aquest diumenge 3 i el dilluns 15 d'agost. A les portes de la campanya, els botiguers són optimistes i anticipen un augment de vendes de l'ordre d'un 3% en relació a les rebaixes d'estiu del 2015. Els comerços més optimistes, i els que preveuen fer més caixa, són les botigues de roba i complements.

Nou plànol turístic i comercial

L'inici de les rebaixes coincideix amb la distribució de la nova edició del plànol turístic i comercial de la ciutat, que ha editat la mateixa agrupació de comerciants. Es tracta d'una guia de butxaca en català, anglès, francès i castellà que es regala com a material promocional als establiments associats a Girona Centre Eix Comercial.

El plànol combina la informació cultural amb la comercial i es distribueix també a les oficines de turisme, hotels de totes les comarques gironines i a l'aeroport de Girona. En aquesta nova edició, la informació de les botigues s'ha ampliat amb continguts complementaris que ajuden a identificar el producte o la singularitat dels establiments. S'hi inclouen tots els sectors: alimentació, moda, complements, articles de viatges... a més d'allotjaments, bars i restaurants.

D'aquesta nova guia se n'han editat 20.000 exemplars. A més, el plànol també forma part del material promocional que es lliura als assistents als congressos que es fan a l'Auditori.