Rebaixes oficials i tranquil·les

Tot i que molts comerços ja fa dies que ofereixen descomptes als clients, ahir va arrencar la campanya d'estiu, amb rebaixes que es mouen entre el 20, el 50 i el 70% a Girona

02.07.2016 | 07:41
Rebaixes oficials i tranquil·les

Ahir, 1 de juliol, va començar la campanya oficial de les rebaixes d'estiu, dies després que els descomptes oficiosos ja s'anunciessin als aparadors de moltes botigues i que s'oferissin en multitud de comerços en línia. La previsió que fa el comerç català, per boca de la presidenta de la Confederació del Comerç de Catalunya (CCC), Maria Rosa Eritja, passa perquè els mesos de juliol i agost els boti?guers facturin uns 800 milions d'euros, cosa que suposarà un increment d'entre un 3 i un 5% en relació amb el 2015.

Eritja assenyala que, de confirmar-se les xifres, seria la primera vegada en els últims vuit anys que es registrarà un increment de facturació en les rebaixes d'estiu (el 2015 va caure entre un 5 i un 10%). Eritja també ha assenyalat que la mala temporada de vendes en el primer semestre d'aquest any, especialment en el sector tèxtil, fa preveure unes rebaixes amb bons preus en les peces de vestir.

250 botigues a Girona
Poques aglomeracions a Girona, on gairebé el 100% del comerç de proximitat de la ciutat va donar el tret de sortida a les rebaixes, amb descomptes que oscil·len entre el 20 i el 50%, segons dades d'una enquesta realitzada per l'associació de comerciants Girona Centre Eix Comercial als establiments adherits, unes 250 botigues. L'estoc acumulat i la calor feien preveure una bona arrencada de campanya i molt especialment un bon primer cap de setmana. El president de l'entitat, Josep Maria Noguer, assegura que el turisme també contribuirà a incrementar les vendes i opina que el final de l'Eurocopa de futbol vindrà acompanyat d'un augment de visitants estrangers a la ciutat. L'agrupació, un punt més moderada que la Confederació de Comerç, anticipa un augment de les vendes de l'ordre del 3% en relació amb la campanya de l'estiu passat. Els comerços més optimistes són de moda i complements.

35.000 visitants a l'Espai
A l'Espai Gironès, a Salt, la campanya va arrencar amb força, amb més de 35.000 visitants el primer dia, segons les dades del centre comerial, i amb grans descomptes dels preus en l'oferta del centenar de botigues que hi operen; així, en la majoria d'establiments les ofertes són del 50%, tot i que n'hi ha que arriben al 70%. El gerent de l'Espai Gironès, Pau Jordà, valora molt positivament l'inici de la campanya i preveu que les vendes creixeran entre un 2 i un 4% en relació a les rebaixes de l'estiu passat. «Hem tingut una gran afluència de públic durant el primer dia. Hi ha una gran oferta de producte, de molta qualitat, que es poden adquirir a molt bon preu». Demà diumenge el centre obrirà.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema