Es posa en marxa el Pacte Nacional d'Indústries

L'objectiu d'aquest projecte és que la indústria segueixi sent un eix de l'economia catalana

18.07.2016 | 07:04

La Generalitat, les patronals Foment, Pimec i Fepime i els sindicats CCOO i UGT van donar el tret de sortida al Pacte Nacional per la Indústria amb l'objectiu que aquest sector segueixi sent el motor econòmic de Catalunya i que algunes actuacions quedin fora del debat polític. Ahir al matí es van reunir la comissió executiva permanent del Consell Català de l'Empresa per complir el mandat del Parlament que, aquesta mateixa setmana, instava el Govern i els agents econòmics a posar en marxa el Pacte Nacional per la Indústria.
El conseller d'Empresa, Jordi Baiget, va destacar que l'objectiu és que la indústria segueixi sent un eix principal de l'economia catalana els anys vinents i que determinades línies d'actuació «quedin fora del debat polític». L'objectiu és que la indústria continuï representant el 20% de l'economia catalana i que, els anys vinents, aquest sector incrementi encara més el seu pes.
S'han creat sis grups de treball: el primer d'ells lligat a la competitivitat empresarial; un altre, sobre la dimensió empresarial i el finançament; el tercer sobre la indústria 4.0; un grup de treball sobre formació; un altre vinculat a infraestructures i energia i, finalment, el que té a veure amb la sostenibilitat i l'economia circular.
El conseller va anunciar que en aquest Pacte Nacional per la Indústria hi haurà línies d'actuació, estratègies, mesures i calendaris i que, abans de les vacances, ja s'iniciaran les reunions. Quan les línies d'actuació estiguin definides es concretaran els recursos econòmics per portar-les a terme i, segons Baiget, aquest pla no només competeix al departament d'Empresa, sinó a tot el Govern i va assegurar que també es pot comptar amb recursos d'altres administracions implicades i del sector privat.
El conseller va explicar que es reforçarà el paper d'aquesta comissió executiva permanent del Consell Català de l'Empresa perquè lideri el Pacte Nacional per la Indústria i que enviarà una carta als grups parlamentaris perquè també hi participin.
El secretari general de CCCO a Catalunya, Joan Carles Gallego, va valorar «positivament» la posada en marxa del Pacte Nacional per la Indústria, perquè la crisi ha «desindustrialitzat» bona part de Catalunya i amb aquest acord l'«aposta per la indústria queda clara». Gallego creu que s'ha de «reactivar l'economia» a través de la indústria i crear ocupació de qualitat perquè «sense indústria, no hi ha futur».
El secretari de polítiques sectorials d'UGT de Catalunya, José Antonio Pasadas, va destacar que els agents socials estan més implicats i la «transversalitat» del pacte en tant que hi participen tots els agents socials i grups polítics.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema