Endesa ja ha instal·lat 325.170 comptadors intel·ligents a les comarques gironines, el que suposa el 66% del seu parc actual a la demarcació. La implementació del sistema de telegestió és un dels projectes clau de la companyia, que preveu invertir en aquesta partida 600 milions d´euros a tot l'Estat entre el 2015 i el 2018, data màxima que marca la legislació europea i espanyola per fer efectiu el canvi.

Fins ara, a tot Catalunya ja hi ha 2,68 milions d'aquests comptadors instal·lats. Endesa, que ha decidit accelerar el procés d'instal·lació dels dispositius i preveu tenir-ne 9,2 col·locats en acabar l'any.

El comptador de telegestió permet realitzar operacions relacionades amb el subministrament, com canvis de comercialitzador o en les característiques del contracte, i altes o baixes dels clients de manera remota i en menys de 24 hores en la majoria dels casos.

La lectura horària ha permès, a més, eliminar les estimacions de la factura i que els clients tinguin informació detallada del seu consum, a través d'una corba horària que indica els consums de subministrament hora a hora durant un període establert.