A primers de juny, els hostes de l'habitació-suite 219 Mimosa, van ser dels primers a gaudir del luxe contingut de l'hotel Camiral del PGA Catalunya Resort, a Caldes de Malavella; dos clients del més alt llinatge per a un establiment de 5 estrelles, la categoria màxima: els Reis d'Espanya, Felip i Letizia, que per aquelles dates van visitar Girona amb motiu dels Premis de la Fundació Princesa de Girona.

Ahir, pocs dies després del bateig oficial, que va tenir lloc el divendres 15 de juliol, el 62% de les 149 habitacions (de 35 fins a 150 m2) disponibles de l'hotel -que deu al seu nom al camí ral que creua la vasta extensió del PGA Catalunya?Resort- estaven ocupades; bona part, per científics nord-americans que hi celebraven un congrés. Amb el nou establiment, edificat sobre els fonaments de l'antic Meliá Golf Vichy Catalán, del qual no n'ha quedat res, i que ha suposat una inversió de 33 milions d'euros, PGA Catalunya Resort -propietat del multimilionari irlandès Dennis O'Brien- amplia l'oferta turística més enllà del golf, l'embrió de tot plegat.

Gastronomia, paisatge i benestar (l'hotel incorpora un centre de bellesa i de fitness) són els tres pilars d'aquest projecte turístic que busca atraure, també, el turisme familiar -local, però, sobretot, estranger-, de negocis i de congressos, explicava, ahir, el CEO (de l'anglès, Chief Executive Officer) de PGA Catalunya Resort, David Plana. L'establiment també s'obre a la celebració de festes i banquets privats (ja s'hi ha celebrat un casament).

Un lounge bar, una piscina exterior de grans dimensions i una terrassa completen el catàleg de serveis del Camiral, que ben aviat incorporarà un Kids Club-en fase avançada de construcció- i que ha confiat la seva oferta gastronòmica al xef Ramon Simarro, que havia treballat a El Racó de Can Fabes de Sant Celoni en l'etapa de Santi Santamaria (1957-2011), a l'Alkimia de Jordi Vilà (Barcelona), a la Fàbrica de la Mortiz i a l'Hotel Vela, també a la capital catalana, i al japonès Zuma, a Londres.

PGA Catalunya Resort, amb una plantilla de 240 treballadors, obre els 365 dies l'any, explica Plana; fins ara, en aquest complex la temporada alta es concentrava als mesos d'octubre -«el més fort»- i de novembre, època en que els golfistes britànics i nòrdics, principalment, acudeixen al Mediterrani a la recerca d'una climatologia amable. La direcció del resort preveu que això canviï: amb l'hotel com a clau de volta, l'objectiu consisteix a desestacionalitzar la temporada i atraure nous clients.