Draghi manté els tipus sota mínims en pro del creixement

El Banc Central Europeu afirma que els bancs de la zona euro han de reduir els crèdits morosos

25.07.2016 | 07:11
Mario Draghi va comparèixer ahir davant dels mitjans.
Mario Draghi va comparèixer ahir davant dels mitjans.

El Banc Central Europeu (BCE) va anunciar ahir que manté la taxa d'interès rectora en el mínim històric del 0 %, per impulsar el creixement i els preus a la zona de l'euro. Així mateix, el BCE també va decidir deixar inalterada la taxa d'interès de la facilitat marginal de crèdit, a la qual presta els diners a un dia, en el 0,25 %. D'altra banda, ambé ha mantingut la taxa d'interès als dipòsits dels bancs a un dia al -0,40 %, com esperaven els mercats. En aquest context, el BCE preveu que els tipus d'interès bàsics seguiran al nivell actual o més baixos durant un període de temps perllongat, «ben passat l'horitzó de les compres d'actius netes».

Així mateix l'entitat monetària va a mantenir el programa de compres de deute públic i privada per valor de 80.000 milions d'euros mensuals, almenys, fins a març de 2017 o més enllà en cas necessari fins que vegi un ajust sostingut de la inflació proper al 2 %.

En aquest context, el president del BCE, Mario Draghi, va declarar que els bancs de la zona euro han de reduir els seus crèdits morosos, en general, i les exposicions problemàtiques, en ser preguntat pels bancs italians. Draghi va destacar que la solvència dels bancs de la zona d'euro és ara molt millor que en 2009, després de la crisi financera, perquè han aplicat la nova regulació i per les noves mesures de supervisió. Però el president del BCE va posar l'accent que el principal desafiament de futur per als bancs de l'eurozona és la rendibilitat, tant els que tenen crèdits problemàtics com molts d'altres.

També va assenyalar que és la Comissió Europea (CE) la que ha de decidir si és adequat recolzar públicament als bancs de l'euro i que la normativa actual permet «flexibilitat en circumstàncies excepcionals».

El poder i la responsabilitat d'activar aquestes regulacions la té la CE», va dir Draghi. El Govern italià negocia amb la CE la possibilitat de recolzar financerament al sector bancari italià i no posar en perill l'estabilitat financera del país i de la resta d'estats de la zona de l'euro.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Economia

Els principals bancs abandonaran el Regne Unit el 2017 per la por al Brexit

Els principals bancs britànics podrien abandonar el Regne Unit a inicis del 2017 davant els...

L´assessor personal immobiliari, un servei en auge a Espanya

L´assessor personal immobiliari, un servei en auge a Espanya

Aproximadament el 80% de les operacions on intervé aquesta figura acaben en compra

AT&T compra Time Warner per 79.000 milions d´euros, més el deute assumit

El grup de telecomunicacions nord-amercià AT&T compra la coorporació de mitjans i d'entreteniment...

«El Parc Tecnològic és vital per a una societat empresarial com la gironina»

«El Parc Tecnològic és vital per a una societat empresarial com la gironina»

Especialista en àmbits clau per a l'economia de Girona (alimentació, empresa familiar, turisme,...

Enllaços recomanats: Premis cinema