El Sabadell guanya 9.000 clients a Girona

La xarxa de l'entitat a la província tanca el primer semestre amb un volum
de negoci de 5.600 milions

25.07.2016 | 07:11
Jaume Guardiola, conseller delegat de Banc Sabadell.

La xarxa de Girona de Banc Sabadell ha tancat el primer semestre de 2016 amb un volum de negoci de 5.601 milions d'euros, un 2% més que en el mateix període de l'any anterior, «tot i l'entorn de tipus baixos i d'alta competitivitat», va informar ahir l'entitat. Fins al juny, doncs, l'exercici a la província gironina s'ha caracteritzat per un increment del finançament tant a particulars com a empreses, així com per una «activitat dinàmica en la captació de clients». A banda d'això, entre els mesos de gener i juny, el banc ha aconseguit que 9.201 gironins siguin nous clients, el que suposa un 11,5% més dels que es van assolir en el mateix període de l'any anterior. D'aquests 9.201 nous clients, 1.425 són empreses i la resta particulars un 17% més que fa un any.
Durant la primera part de l'any, Banc Sabadell ha augmentat la inversió en la província de Girona. S'han concedit prop de 328 milions d'euros en crèdit nou, un 13% més. El finançament a particulars ha crescut, un 32,9% i a empreses, un 9%.
En el segment de particulars, s'ha de destacar l'increment en préstecs per a la compra d'un habitatge. El banc ha concedit més de 65 milions d'euros en hipoteques, un 57,3% més que en el primer semestre de 2015. En aquest context, el 56% dels gironins que han signat una hipoteca amb l'entitat ha optat per abonar les quotes amb un tipus fix; també ha experimentat una pujada important el finançament per a articles de consum, amb una variació del 56,5%.
Per una altra banda, també cal subratllar en aquest primer semestre que els recursos de clients han crescut un 3,3%, al temps que també es manté l'aposta dels gironins pels fons d'inversió. El patrimoni en fons d'inversió supera els 382 milions d'euros, un 9,7% més que en el mateix període de l'any anterior.

Nova reducció de plantilla
El grup dissenya el nou pla estratègic 2017-2019 que incorporarà un nou ajust de plantilla per millorar la productivitat i ajustar els costos a la nova realitat que està suposant la integració del banc TSB i l'escenari de tipus d'interès baixos, informava ahir ACN. El conseller delegat, Jaume Guardiola, no va voler fer ahir cap previsió, però va recordar que en aquests anys de crisi i d'adquisicions el banc ha fet «de forma permanent» ajustos de personal, «el millor possible, creant les menors condicions de tensió». Guardiola va avançar que la intenció del banc és presentar el contingut de pla estratègic el febrer del 2017, després de la presentació de resultats del 2016. Les dades globals del banc revelen que els sis primers mesos de 2016 ha incrementat un 20,7% els guanys, que s'han situat en els 425,3 milions d'euros.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Notícies relacionades

Enllaços recomanats: Premis cinema